Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

«Επιστρατεύεται» το Κέντρο Κράτησης της Ξάνθης (;) Ο αριθμός των εισακτέων θα κρίνει το…άνοιγμα της Σχολής Αστυφυλάκων


Επτά συνολικά προαναχωρησιακά Kέντρα Kράτησης Mεταναστών σχεδιάζει να «επιστρατεύσει» η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ξάνθης, μαζί με τα hotspots για τη φιλοξενία προσφύγων.
Τα κέντρα αυτά έχουν ήδη λειτουργήσει στο παρελθόν και περιλαμβάνονται, σε σειρά αποφάσεων που υπογράφονται το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Yπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

«ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ…»
«Μέχρι πρότινος η υπηρεσία του Κέντρου Κράτησης στην Ξάνθη υπήρχε ναι μεν, αλλά πλέον αυτή γίνεται εμφανής και στα…χαρτιά» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Πέτρος Χατζηαντωνίου, επισημαίνοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κανονικά το προσωπικό και οι μεταθέσεις του στο Αρχηγείο. Εξάλλου η λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Ξάνθης, έχει τουλάχιστον την…δεκαετία.»
«Αυτό δείχνει ότι προφανώς το Κέντρο της Ξάνθης θα υποδεχθεί και άλλους μετανάστες, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο επίσημα αφού και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πως και τι θα γίνει» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «σημαντικό για την περιοχή και για εμάς είναι να μην υπάρχει hotspot αλλά και να αλλάξουν και άλλες δομές, αφού αυτή τη στιγμή όλα στο κέντρο λειτουργούν βάσει φιλότιμου και υπερπροσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.»

«Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ …»
Αναφορικά τώρα με τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης, ο κ. Χατζηαντωνίου υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε να «κυνηγάμε» το θέμα με την λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων και η διαβεβαίωση που έχουμε είναι ότι θα λειτουργήσει 100%, σε περίπτωση που υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός εισακτέων, δηλαδή πάνω από 650 άτομα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εν αναμονή 250 άτομα. Αν επιτευχθεί ο αριθμός αυτός, η σχολή ναι μεν θα λειτουργήσει μαζί με το Κέντρο Κράτησης αλλά….θα λειτουργήσει.»