Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Απέχουν από τον….διάλογο με την Κυβέρνηση τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Σε κανένα… «προσχηματικό», όπως τον χαρακτηρίζουν, διάλογο δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν οι αγρότες των μπλόκων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως έχει γίνει γνωστό, ζητώντας έναν «ουσιαστικό διάλογο που θα αφορά στην αναβάθμιση και ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και όχι έναν διάλογο για αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί.»
«ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ…»
«Εμείς από την πρώτη κιόλας ημέρα, είχαμε μια σταθερή θέση και μάλιστα την προηγούμενη Κυριακή εκδώσαμε και Δελτίο Τύπου για αυτό. Καλέσαμε όλους τους συναδέλφους να έχουν κοινή γραμμή και την Κυβέρνηση πρωτίστως να δεσμευθεί στο πλαίσιο των αιτημάτων και προτάσεων το οποίο κοινοποιήθηκε και μετά να γίνει ο διάλογος» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος των Αγροτών του Νέστου Γιάννης Πασαλίδης, επισημαίνοντας ότι «δεν τηρήθηκε τίποτε από αυτά και έχει μένουμε στην αρχική μας θέση. Θέλουμε ουσιαστικό διάλογο που να αφορά στην αναβάθμιση και ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα. Δυστυχώς δεν εκπληρώθηκε τίποτα αναφορικά με το πλαίσιο των αιτημάτων μας και συνεχίζουμε.»
Αναφορικά τώρα με τη συνέχιση ή μη των μπλόκων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο κ. Πασαλίδης σημείωσε ότι «περιμένουμε τις εξελίξεις και έπειτα ομόφωνα θα αποφασίσουμε και θα καθορίσουμε τις δράσεις μας.»

«ΑΝΟΥΣΙΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΘΕΙ...»
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι δηλώσεις του Προέδρου των Αγροτών Ξάνθης Κωνσταντίνου Δαλάτση, ο οποίος αναφέρει ότι δεν συμμετέχουμε στο διάλογο επειδή πιστεύουμε ότι είναι προσχηματικός. Από την αρχή είχαμε πάγια θέση ότι για να συζητήσουμε με την Κυβέρνηση πρέπει αυτή να αποσύρει ασφαλιστικό και φορολογικό προσχέδιο και αυτό το κοινοποιήσαμε μάλιστα. Απάντηση ωστόσο δεν έχουμε λάβει και έτσι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας ως έχουν.»
«Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει σήμερα και αύριο και έπειτα θα αποφασίσουμε τις περεταίρω κινητοποιήσεις μας» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «τα αιτήματά μας είναι κατά 90% ίδια με των υπόλοιπων αγροτών που θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Η διαφορά είναι στον τρόπο προσέγγισης, καθώς για εμάς είναι ανούσιο να γίνει συνάντηση και διάλογος για αποφάσεις που έχουν παρθεί ήδη.
Τα μέτρα οδηγούν κάθε ελεύθερο επαγγελματία και πολλούς κλάδους στον αφανισμό, αλλά κυρίως του αγρότες οι οποίοι θα φτάσουν σε σημείο να μην…παράγουν.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ....ΜΠΛΟΚΩΝ ΤΗΣ ΑΜΘ
Σημειώνεται ότι το η ανακοίνωση των…μπλόκων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανέφερε:
«Παραμένοντας στην πάγια και σταθερή μας θέση, όπως έχει εκφραστεί από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων και έχει κοινοποιηθεί με δελτίο τύπου στις 14/2/2016, δεν συμμετέχουμε σε κανένα προσχηματικό διάλογο.
Η μη αποδοχή του πλαισίου αιτημάτων και προτάσεων το οποίο κοινοποιήθηκε στην κυβέρνηση, μας υποχρεώνει να μην συμμετέχουμε.
Η προσπάθεια μας για ένα ουσιαστικό διάλογο για το μέλλον του πρωτογενή τομέα τορπιλίζεται από την κυβέρνηση, με στόχο την εφαρμογή των καταστροφικών μέτρων.
Η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, ότι συμμετέχει η πλειονότητα των εκπροσώπων των αγροτών, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Δεν εκπροσωπούμαστε από τους συναδέλφους που έχουν την πρόθεση να παραβρεθούν σε αυτό το διάλογο.
Επίσης δεν αναγνωρίζουμε και δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν επιλεγμένο από την κυβέρνηση συνάδελφο να εκφραστεί για εμάς.
Τέλος, καλούμε τον πρωθυπουργό, αφού αποδεχτεί το πλαίσιο των αιτημάτων μας, σε ένα έντιμο και ειλικρινή διάλογο για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα.»
Την παραπάνω ανακοίνωση υπογράφουν τα μπλόκα Τελωνίου Εξοχής, διασταύρωσης Κεφαλαρίου Δήμου Δοξάτου, Καβάλας, Χρυσούπολης, Ξάνθης, Ιάσμου, Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Τελωνίου Κήπων.