Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Μια παράσταση σαν...«όνειρο μαγευτικό» από το Φωνητικό Συγκρότημα Ξάνθης «Ο ΑΡΙΩΝ»


Σαν όνειρο Μαγευτικό, ήταν ο τίτλος μιας...μοναδικής μουσικής παράστασης που έδωσε το Φωνητικό Συγκρότημα Ξάνθης «Ο ΑΡΙΩΝ» την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.



Στην φετινή παράσταση «ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ» συμμετείχαν:
-Τα μέλη του φωνητικού συγκροτήματος Πέτρος Πασβάντης, Κώστας Βογιατζόγλου, Άγγελος Τσουμάνης, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, Σταύρος Χρηστίδης, Ευριπίδης Σταυρίδης, Ζαχαρίας Χαχαμόπουλος, Παναγιώτης Νένδος, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Αργύρης Μυτακίδης, Βασίλης Παναηλίδης, Γεράσιμος Μπουρσινός, Δημήτρης Χατζόπουλος, Λεωνίδας Βλασακούδης, Βαγγέλης Δημητριάδης και Κυριάκος Φελέκης.
-Οι μουσικοί Τριαντάφυλλος Σφυρής στο πιάνο, Μάκης Αβραμίδης στην κιθάρα, Χρήστος Παπαδόπουλος στο βιολί, Γεράσιμος Σταθόπουλος στο κλαρινέτο, Δημήτρης Σφυρής στο ακορντεόν και Βάϊος Χαρακοπίδης στο κοντραμπάσο.
- Η Καίτη Μπεμπεκίδου και η Στέλλα Φωτοπούλου στο τραγούδι
-Η μικρή παιδική χορωδία με την Δήμητρα Ψεμματάκη, την Ελπίδα Ψεμματάκη, τη Κατερίνα Μακρίδου, την Αναστασία Συμεωνίδου, την Δέσποινα Φελέκη, την Ελένη Βαλσαμίδη, την Έλενα Σαμουργκανίδου και την Μαρία Κωτσάλη.
«Το κονσέρτο απο το χαμόγελο της Τζοκόντας», «Στο Λαύριο γίνεται χαμός», «Όμορφη πόλη», «Βασιλικός θα γίνω», «μπαλάντα καραγκούνα», «του Γιάννου η φλογέρα», «παιδικά παιχνίδια», «Κεφαλονίτικες αριέτες», «το μινόρε της Αυγής», «Όπα Τσούπα», «Σαν όνειρο μαγευτικό», «για αυτό γεννήθηκε η ρετσίνα», «παλιά λατέρνα», «ας ερχόσουν για λίγο», «η άμαξα μες την βροχή» και «λαλούν τα αηδόνια», ήταν μερικά απο τα τραγούδια που περιελάμβανε το πρόγραμμα διάρκειας 90΄, μέσα απο το οποίο οι παραβρισκόμενοι ταξίδεψαν σε άλλα, παλιά και ξεχωριστά μουσικά «μονοπάτια» σε μια εκδήλωση που έμοιαζε με....«όνειρο μαγευτικό».





«ΜΙΑ ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΚΑΛΟΣ...»
«Σαν Όνειρο Μαγευτικό….. Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016- Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης – ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ Ο ΑΡΙΩΝ
Ήταν μία καλοδουλεμένη παράσταση που άξιζε να την δει ο κάθε φιλόκαλος
της Πόλης-Αγοράς της Ξάνθης.
Χαίρομαι που ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες διέκρινα τον πρώτο δημότη της Πόλης Δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο μετά της συζύγου του, καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο, καθηγητή του Δ.Π.Θ. Γιώργο Κολλάρο.
Γνώση και καλή προετοιμασία ήταν τα μυστικά υλικά για το ξεχωριστό αποτέλεσμα το βράδυ της Παρασκευής 26 του Φλεβάρη στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.
Μια βραδιά η οποία ξεχείλιζε από ενθουσιασμό και στην οποία αναδείχθηκαν με τον καλύτερο ποιοτικό τρόπο τα ερμηνευτικά σύνθετα μέρη από τους έμπειρους μουσικούς και ερμηνευτές.
Όλη η ομάδα της παράστασης, μικροί και μεγάλοι, εντυπωσίασε για την ομοιογένειά της, για την επιμελέστερη απεικόνιση του παλιού αλλά σύγχρονου τραγουδιού.
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος που στάθηκε για πολλά χρόνια ο διευθυντής της ορχήστρας, μέχρι το 2014, δεν αρνήθηκε την τιμητική πρόσκληση και ανέβηκε στην σκηνή για μία κοινή εμφάνιση.
Τρυφερότητα, χιούμορ και κομψότητα δημιούργησαν νοσταλγικές ατμόσφαιρες
με ωραίες μελωδίες και ενορχηστρώσεις, από ενημερωμένες ερμηνείες που αναζητούσαν το φως, την ελπίδα, τη γαλήνη.
Η γόνιμη αξιοποίηση του πιάνου και της κιθάρας σε συνδυασμό με τον αρμονικό διάλογο της χορωδίας φανέρωσαν από την αρχή το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα ακολουθούσε.
Θα ήταν άδικο να σταθώ σε συγκεκριμένα ονόματα.
Όλοι τους ήσαν υπέροχοι.
Δημιούργησαν μοναδικούς πολυφωνικούς κύκλους, κύκλους τεμνόμενους.
Οι μοναδικές και ανεπανάληπτες φωτογραφίες που μας χάρισαν αποτελούν τα απρόσμενα δώρα τους στην ιστορία και τη μνήμη της Πόλης-Αγοράς της Ξάνθης.
Τυχεροί όσοι κατέχουν το δίπτυχο του προγράμματος με τα ονόματα όλων των συντελεστών» έγραψε για την μοναδική και ξεχωριστή αυτή μουσική παράσταση, ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης.