Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

25η Μαρτίου. Διπλή γιορτή, διπλή χαρά. Τα μηνύματα της ημέρας και οι δηλώσεις των επισήμων




«ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…»
«Αξίζουν συγχαρητήρια, στην μαθητιώσα νεολαία, στα στρατευμένα μας παιδιά και στους συλλόγους της πόλεως και της περιοχής, που συμμετείχαν για να πραγματοποιηθεί η αυτή η παρέλαση, αυτή τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Ευαγγελισμού του Γένους.
Ας δοξάσουμε τον Άγιο Θεό, γιατί μας χάρισε και την ελευθερία από τα δεσμά της Αμαρτίας αλλά και την ελευθερία από τα δεσμά της μακροχρόνιας δουλείας» αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων επισημαίνοντας ότι «εκείνο που χρειαζόμαστε σήμερα οι Έλληνες, σε μια δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, είναι να μείνουμε ενωμένοι, πιστοί στα όσια και στα ιδανικά της πατρίδας και επειδή εδώ στη Θράκη, αποτελούμε ένα πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, να μην επιτρέψουμε σε κανένα να ταράξει αυτή τη γαλήνη και την ηρεμία που υπάρχει στον τόπο μας και στη πατρίδα μας.
Χρόνια πολλά και ευλογημένα».

«ΟΡΑΜΑ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ…»
«Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια τόσο στη μαθητιώσα νεολαία όσο και στο Στρατό, οι οποίοι απέδειξαν το υψηλό φρόνημα που έχουνε και που με δυσμενείς καιρικές συνθήκες πραγματοποίησαν την παρέλαση» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ο οποίος και εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στη σημερινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, υπογραμμίζοντας ότι «η παρουσία του κόσμου υπό αυτές τις συνθήκες είναι ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων. Πριν 195 χρόνια οι Έλληνες αποτίναξαν ένα ζυγό 400 ετών, γιατί είχαν όραμα, ελπίδα και ενότητα και ο αγώνας αυτός ο εθνικός και απελευθερωτικός, επηρέασε σε μηνύματα περισσότερα από την προγενέστερη Γαλλική Επανάσταση, στην τότε δημοκρατική για της συνθήκες της εποχής, Ευρώπη.
Σήμερα αυτά τα μηνύματα, τα οράματα, τις ελπίδες μας κάνουν να πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα. Δεν μας περισσεύει κανείς Έλληνας, όντως η χώρα μας περνάει κρίσιμες καταστάσεις και εύχομαι ολόψυχα και είμαι σίγουρος ότι η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία με όλο τον κόσμο σε έξι χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάσει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, όντως η χώρα μας να έχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι τη θέση που της αξίζει και την θέση την οποία μόνο με την ενότητα θα την πετύχουμε. Χρόνια πολλά».

«ΑΠ΄ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ…»
«Απ΄ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά και το τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια…είναι η Ελλάδα μας, είναι η νεολαία μας και είναι και το «αύριο» γιατί ήταν και το «χθες». Χρόνια πολλά σε όλους, είναι το πιο ηχηρό μήνυμα για τη σημερινή γιορτή, για την υπέρτατη Εορτή του Ελληνισμού» σημείωσε από την δική του πλευρά ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.