Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο Δ. Μπένης για την διαρροή του «εμπιστευτικού» εγγράφου: «Όλοι φορούν παντελόνια, αλλά δεν τα…τιμούν όλοι»


«Ανεξήγητος» παραμένει ο...τρόπος με τον οποίο διέρρευσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης το έγγραφο που αναφερόταν στην εξάμηνη αργία του Δημήτρη Μπένη και σύμφωνα με το οποίο «ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 5-1-2011 έως 31-12-2012 και ενώ ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΝΑΣΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για την υλοποίηση του έργου «Ενοποίηση πλατειών και χώρων πρασίνου κέντρου πόλεως Ξάνθης», συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και προέβη στην υπογραφή χρηματικών ενταλμάτων που αφορούσαν στο έργο από την 1η Ιανουαρίου 2011 και έπειτα».
Θέμα το οποίο πίκρανε τον ίδιο τον Δημήτρη Μπένη, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε αυτό κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύοντας μάλιστα τόσο στο σώμα, όσο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που βρέθηκαν εκεί, οτι σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης το ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο που αναφερόταν στην αργία του για έξι μήνες παραδόθηκε σε μόλις δυο άτομα.
Απάντηση η οποία διενεμήθη σε όλους τους παραβρισκόμενους και η οποία επακριβώς αναφέρει:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Ν.ΞΑΝΘΗΣ

ΞΑΝΘΗ: 7 Μαρτίου 2016

ΘΕΜΑ: Απάντηση επί αιτήματος σας.
ΣΧΕΤ.: Το από 7-3-2016 αίτημά σας προς την υπηρεσία μας.
Σε συνέχεια του από 7-3-2016 αιτήματος σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς μας για την άσκηση πε ( αρχικού ελέγχου σε αιρετά όργανα των ΟΤΑ α'Βαθμού, σύμφωνα με το άρθρο 233 του Ν.385! 2010 (ΦΕΚ 87Α ), η υπηρεσία μας πρωτοκολλεί με αριθμό Εμπιστευτικού Πρωτοκόλλου το οποίο και τηρείται από την προϊσταμένη του Τμήματος και διακινεί με την ένδειξη ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ κάθε απόφαση και έγγραφο που σχετίζεται με τη διαδικασία του Πειθαρχικού Ελέγχου. Αναφορικά με την Ε.Π 36/12-1 -2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης περί της θέσης σας σε αργία από το καθήκοντα του Δημοτικού ΣυμΒούλου, αυτή πρωτοκολλήθηκε με εμπιστευτικό αριθμό πρωτοκόλλου και επιδόθηκε, αποκλειστικά, με την ένδειξη ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ
α) στην αδελφή σας κ.Ουρανία Κορδελίδου, σύμφωνα με το από 14-1-2016 υπογεγραμμένο αποδεικτικό επίδοσης και
β) στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, Ιωάννη Δρεμσίζη με το από 18-1-2016 υπογεγραμμένο αποδεικτικό επίδοσης Επιπλέον, η εν λόγω απόφαση κοινοποιήθηκε αρμοδίως στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης σύμφωνα με το υπ'αριθμ. 21503/23-6-2015 έγγραφό του για την τήρηση -ενημέρωση του αρχείου του Υπουργείου.
Κατόπιν των ανωτέρω σας γνωρίζουμε ρητώς ότι κατ' εφαρμογή του «Κανονισμού Επικοινωνίας Δημοσίων Υπηρεσιών» δεν είναι επιτρεπτή η γνωστοποίησή αυτών των διοικητικών πράξεων σε τρίτο αναρμόδιο ή άγνωστο πρόσωπο και σας επιβεβαιώνουμε ότι η υπηρεσία μας ουδέποτε διακίνησε, κοινοποίησε ή δημοσίευσε την Ε.Π 35Ί2-1-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, σε τρίτα, πέραν των προαναφερομένων, πρόσωπα και φορείς.
Είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω στοιχεία».
Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Μπένης κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού εξέφρασε την πικρία του, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «εγώ θα απαντήσω μόνο επίσημα. Όλοι φορούν παντελόνια, αλλά όλοι δεν τα τιμούν».