Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Άγνοια για τα περί…«hot spot» στη ΦτΑ, δηλώνει ο Δήμαρχος Τοπείρου


Άγνοια, για τα όσα αναφέρονται αναφορικά με τη δημιουργία hot spot στις εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής στο Δασοχώρι, δηλώνει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, σημειώνοντας ότι «τίποτε τέτοιο δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει καμία τέτοια εντολή και καμία τέτοια απόφαση και από όσο γνωρίζω ούτε ο Στρατός, ούτε η Αστυνομία, ούτε κάποιος άλλος εμπλεκόμενος φορέας γνωρίζει κάτι».
Μάλιστα όπως επεσήμανε «όλο αυτό που ακούστηκε, αφορούσε τις εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής στην περιοχή του Αγιάσματος στο Δήμο Νέστου και κάποιοι απλά…μπερδεύτηκαν. Πάντως σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των αρμοδίων δεν αναμένεται να έρθουν Πρόσφυγες στη Θράκη λόγω της μειονότητας».
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ 3/3/2016

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ πρώτη στις 3 Μαρτίου 2016 δημοσίευσε ότι:
«Πραγματική ταφόπλακα, θα είναι για το νομό Ξάνθης, η επαλήθευση των πληροφοριών που θέλουν τις εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής να μετατρέπονται σε «hot spot» προσφύγων.
Οι ίδιες μάλιστα «πηγές», αναφέρουν ότι το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το Στρατόπεδο «Αναλογίδη» στην Σταυρούπολη.
Το τι θα σημάνει η επαλήθευση όλων αυτών για το Νομό Ξάνθης, είναι κάτι που καλύτερα δεν πρέπει να συζητείται, αφού και μόνο η εικόνα 70.000 και πλέον προσφύγων και μάλιστα Μουσουλμάνων (και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ξάνθη) -σε 9.000 τετραγωνικά μέτρα κτίριο-«φιλέτο» ανάπτυξης για την περιοχή, που παραμένει αναξιοποίητο- τα λέει όλα από μόνη της.
Βέβαια, όλα αυτά είναι πληροφορίες και σενάρια, τα οποία, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε κακοί οιωνοί, δεν είναι απίθανο να επαληθευθούν…» 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ΄ ΣΏΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (;)

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σε χθεσινό δημοσίευμα το Thrakitoday.com αναφέρει πως «ανακλήθηκαν άδειες και επέστρεψε όλη η δύναμη κύριας μονάδας μηχανικού στην Ζώνη Ευθύνης του Δ΄Σ.Σ. για να προετοιμαστούν επιχειρησιακά στις εντολές που πήραν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων.
Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, πυρετώδεις οι προετοιμασίες της διοίκησης, των στελεχών και των κληρωτών για να προετοιμάσουν οχήματα και δομικά μηχανήματα που υπάρχουν στην μονάδα που στρατοπεδεύει δίπλα στον Νέστο ποταμό για να ξεκινήσει η “επιχείρηση” από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.
Ο χώρος που έχει επιλέγει είναι στον Δήμο Τοπείρου δίπλα στον παράλιο οικισμό του Δασοχωρίου στις εγκαταστάσεις της πρώην «Φωνή της Αμερικής».
Έκταση που στο σύνολό της είναι μεγαλύτερη των 2.500 στρ. με πολύ καλή οδική πρόσβαση, καλές υποδομές σε ηλεκτρικό, νερό και τηλεφωνία, με δικής της παραλία στο Θρακικό Πέλαγος.
Υπάρχουν σχετικές κτηριακές εγκαταστάσεις που παλαιότερα στέγαζαν και εξυπηρετούσαν εγκαταστάσεις, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της πρώην Αμερικανικής Βάσης.
Πληροφορίες του www.ThrakiToday.com θέλουν να γίνετε σχετική διαμόρφωση του χώρου για να «στηθούν» σκηνές και λυόμενα όπως επίσης και εγκαταστάσεις γενικής χρήσης και υγιεινής που θα εξυπηρετήσουν αρκετές δεκάδες εκατοντάδων προσφύγων».