Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Χ. Δημαρχόπουλος: «Σε…δύο «δόσεις» οι 505 νέες θέσεις εργασίας στη Ξάνθη…»

Για τις 505 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ξάνθης, μιλά στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, σχολιάζοντας μάλιστα και την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
«Όλοι οι Δήμοι της χώρας είναι 325. το Υπουργείο έχει κατατάξει σε λίστες τους Δήμους, ανάλογα με τα υψηλά ποσοστά μακροχρόνια ανέργων.
Αυτή τη στιγμή, σε δύο φάσεις (17 Δήμοι στην πρώτη και οι υπόλοιποι στη δεύτερη), έχουν καταταχθεί 50 και πλέον Δήμοι.
Βλέποντας την πρώτη κατανομή αντιδράσαμε γιατί θα έπρεπε να είμαστε στις πρώτες προτεραιότητες του Υπουργείο και μέσα στους πρώτους 17 Δήμους.
Είδαμε λοιπόν τα…νούμερα της ανεργίας και πήρα την υπόσχεση, η οποία και τηρήθηκε και έτσι έχουμε και τον αριθμό των θέσεων που ανέρχεται στις 505» αναφέρει ο Δήμαρχος Ξάνθης, επισημαίνοντας ότι «ξέρουμε λοιπόν ότι μπορούμε να μοιράσουμε ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής, ακόμη και σε…δύο δόσεις τους ανέργους, οπότε να καλύψουμε και αντί για 8 συνολικά 16 μήνες στις υπηρεσίες.
Μας είπαν δε ότι η δεύτερη φάση, στην οποία εντάσσεται ο Δήμος Ξάνθης θα ξεκινήσει τον Αύγουστο».
Αναφορικά τώρα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ο κ. Δημαρχόπουλος, σημείωσε ότι «αν ισχύουν όλα αυτά, τότε να δούμε ποιες είναι οι δικές τους ενέργειες για το Δήμο Αβδήρων, το Δήμο Τοπείρου και το Δήμο Μύκης που δεν έχουν ούτε ένα οκτάμηνο. Εκτός αν πρέπει να τους πούμε «ευχαριστώ» που ενήργησαν μόνο για…το Δήμο Ξάνθης».