Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Οριστικό τέλος στη σύσταση νέας Αναπτυξιακής στο Ν. Ξάνθης. Στροφή σε…διαδημοτικό δίκτυο


Στο…κενό έπεσαν οι ελπίδες για τη σύσταση νέας Αναπτυξιακής στο Νομό Ξάνθης, αφού λόγω...Καλλικράτη αλλά και «βιαστικών» κινήσεων, όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερα ρεπορτάζ, η υπόθεση έχει «παγώσει» και αναζητείται νέος τρόπος για να μην χάνονται, σημαντικά αναπτυξιακά προγράμματα από το Νομό Ξάνθης.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ…ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ«Η πρώτη κουβέντα που είχε γίνει και το ψάξαμε και νομικά, ήταν ότι δεν μπορούσε να συσταθεί Αναπτυξιακή λόγω Καλλικράτη γιατί εκείνο το «μοντέλο», με την έννοια να πάρουμε την εταιρεία του Δήμου Αβδήρων και να την μετατρέψουμε με αλλαγή του καταστατικού σε Αναπτυξιακή.
Άρα από εκεί και πέρα έπρεπε να κοιτάξουμε σε άλλη κατεύθυνση και έτσι με το άρθρο 101 του Καλλικράτη, βρήκαμε ότι οι Δήμοι Μπορούν να συστήνουν δίκτυα, που δεν είναι εταιρίες, αλλά μπορούμε με βάση τις οδηγίες να παίρνουν προγράμματα που παίρνουν οι αναπτυξιακές» αναφέρει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε στη φάση, που αν μπορεί να «σταθεί» κάτι τέτοιο, θα καλυφθεί το κενό της αναπτυξιακής στη Ξάνθη.
Είναι ζητήματα νομικά και δεν έγκεινται στο αν «θέλουμε» ή «δε θέλουμε». Όλοι θέλουμε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον τόπο μας.
Είναι λοιπόν θέμα νομικό και αρκετά υψηλού επιπέδου, το να δοθεί μια σωστή νομική γνωμοδότηση, γιατί το αποτέλεσμα μετράει και ο στόχος είναι να μπορούμε να παίρνουμε προγράμματα».


«ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ LEADER…»
«Διερευνάται μια νέα…οδός και εκείνο που περιμένουμε είναι να γίνει ο,τι πρέπει και ό,τι είναι νόμιμο με πρωτεύοντα στόχο να μην χάσουμε το LEADER» αναφέρει από πλευράς ΕΒΕ Ξάνθης, ο Πρόεδρός του Στέλιος Μωραίτης.