Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Πρωτοφανή γεγονότα στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Ι. Τσάκαλος: «Οι παθογένειες του «χθες» πρέπει να εξαλειφθούν»


Πρωτοφανή γεγονότα «σημάδεψαν» το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στο οποίο επρόκειτο να εκλεγούν οι σύνεδροι που θα εκπροσωπήσουν τη νεολαία στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Γεγονότα τα οποία οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να παίρνει μια ξεκάθαρη θέση για το «αλαλούμ» στην εκλογική διαδικασία προαναγγέλλοντας ένα κύκλο…διαγραφών ο οποίος θα «αγγίξει» και την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, αλλά και του…ίδιου του κόμματος και ξεκαθαρίζοντας ότι θα αποδοθούν ευθύνες και πως δεν αποδέχεται τα αποτελέσματα αφού «δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία».
Παράλληλα ο ίδιος αποφάσισε να μη συμμετάσχουν στο συνέδριο της ΝΔ οι αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας, ενώ έκανε λόγο και για «επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, η οποία θα είναι ανοιχτή σε όλους τους νέους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες».



«ΟΙ «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ» ΚΑΙ ΤΑ…«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΕ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ»
«Οι εκλογές δεν ολοκληρώθηκαν και η διαδικασία δεν εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε και σε αυτό βασικός συντελεστής ήταν οι «μηχανισμοί» και τα «συστήματα» που οδηγούν την παράταξη σε παθογένεια» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης Ιωάννης Τσάκαλος, επισημαίνοντας ότι «το κύριο ζήτημα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε «κόντρα» στους…«μηχανισμούς » οπότε η Νέα Δημοκρατία γύρισε σελίδα, κάτι που έπρεπε να ακολουθήσει και η νεολαία».

«ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ…»

Το…«μπάχαλο» όμως που επικράτησε οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ, στο να κάνει λόγο για το ότι «έχει ξεκινήσει η αποσύνθεση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας».
Κάτι για το οποίο απαντά ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, ξεκαθαρίζοντας ότι «αποσύνθεση του κόμματος δεν πρόκειται να υπάρξει. Θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να προωθήσει διαδικασίες διαφάνειας και για αυτό θα γίνει και η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, μέσα από την οποία αυτή θα ανανεωθεί και θα γίνει πιο δυνατή».
«Η όλη ιστορία ξεκίνησε γιατί δεν μπορούσαν να τα βρουν οι «μηχανισμοί» και τα «συστήματα» για να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να στηρίζουμε μη δημοκρατικές διαδικασίες. Είμαστε κατά όπου δεν υπάρχει το στοιχείο της διαφάνειας».

«ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ «ΧΘΕΣ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ…»

«Βασικός άξονας θα πρέπει να είναι και είναι, μια νεολαία ανοιχτή σε πρόσωπα επάξια, που μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο και να δώσουν το δικό τους πολιτικό στίγμα, μέσα από διαδικασίες δημοκρατικές και διαφανείς» τονίζει ο κ. Τσάκαλος, σημειώνοντας ότι «θα γίνουν βαθιές τομές πλέον. Υπάρχει αποφασιστικότητα και είναι σημαντική η κίνηση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτούς που αξίζουν τις θέσεις ευθύνης σε οποιοδήποτε όργανο της ΟΝΝΕΔ .
Το ζήτημα είναι ότι ναι μεν έχει αλλάξει σελίδα η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κόντρα» στους «μηχανισμούς» αλλά η νεολαία παραμένει μέσω «μηχανισμών» και «συστημάτων». Οι παθογένειες του «χθες» πρέπει να εξαλειφθούν».