Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Στάση εργασίας την Τρίτη για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους της Ξάνθης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στη Πανελλαδική Στάση Εργασίας που έχει αποφασιστεί για αύριο Τρίτη 19 Απριλίου 2016 από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.
Στάση στην οποία συμμετέχουν και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι της Ξάνθης, όπως επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος τους Δημήτρης Γαλανόπουλος ο οποίος μάλιστα επισημαίνει ότι «έχουμε στάση εργασίας αύριο από τις 11.30 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Ενημερώσαμε τους συναδέλφους και θεωρώ ότι θα πραγματοποιηθεί όχι μόνο από το δικό μας σύλλογο αλλά από όλους τους συλλόγους της χώρας, δεδομένου ότι τα προβλήματα είναι πάρα πολλά».
«Έχουμε κάνει ήδη δύο συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μπαλάφα ο οποίος έχει υιοθετήσει τα αιτήματά μας ως δίκαια και αναμένουμε μέχρι την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις, αλλά κρατάμε πάντα μικρό καλάθι γιατί πάντοτε έχουμε υποσχέσεις πολλές αλλά στην πράξη τηρούνται λίγα έως καθόλου» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «τα αιτήματά μας είναι να συνεχιστεί το ανθυγιεινό και στις θεσμοθετημένες άδειες που έχουν περικοπεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να δοθούν τα «κλιμάκια» στους εργαζόμενους της καθαριότητας σε βαρέα και ανθυγιεινά γιατί όσοι έχουν ενταχθεί έχουν…πληρώσει και βέβαια να παραμείνουν στην κατηγορία Δ.Ε και να μην κατέβουν σε αυτή των Υ.Ε, όπως ζητά το Υπουργείο Οικονομικών, όσοι εντάχθηκαν με τυπικό προσόν την εμπειρία, όπως οδηγοί, μαραγκοί, υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες. Όπως είπαμε τα έχει «υιοθετήσει» ως δίκαια ο κ. Μπαλάφας αλλά αναμένουμε να γίνουν πράξη».