Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Με 153 «Ναι» πέρασε το Πολυνομοσχέδιο. Παραιτήθηκε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου


Με 153 ψήφους, υπερψηφίστηκε εχθές επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τις επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.
Μάλιστα έκπληξη προκάλεσε η παραίτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία μάλιστα καταψήφισε τα άρθρα για το νέο Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων της Δημόσιας Περιουσίας και τον δημοσιονομικό «κόφτη».
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και οι τρείς Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κατά οι 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης ενώ απουσίαζαν οι κ. Άδωνις Γεωργιάδης από τη Νέα Δημοκρατία και Γρηγόρης Ψαριανός από το ΠΟΤΑΜΙ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ Βασιλική Κατριβάνου ανακοίνωσε την παραίτηση της από βουλευτής με ανάρτησή της που δημοσιοποίησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook με τίτλο: «Παραίτηση».
Κατά τη χτεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή, η κ. Κατριβάνου (Β' Περιφέρεια Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε «ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο, αλλά καταψήφισε το άρθρο για το Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων της Δημόσιας Περιουσίας και την τροπολογία που αφορά την Αυτόματη Δημοσιονομική Προσαρμογή.