Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

«Παραμάγαζο» του ΣΥΡΙΖΑ η Φ.Ε.Ξ.;

Αλγεινή αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, για την ένταξη χρηματοδότησης του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φ.Ε.Ξ.» από το Υπουργείο Πολιτισμού, «κατόπιν ενεργειών» των τριών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιλεκτική και εξόφθαλμη αντιμετώπιση των επιχορηγήσεων, έναντι των άλλων συλλόγων και γενικότερα της πολιτιστικής κίνησης στο Νομό, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρηματοδοτεί τα «δικά της παιδιά»!

Ο "Κέμπελ" Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηθεοδώρου και οι τρείς... Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι όμως έτσι;
Από πού αντλεί αυτό το δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά από πού η ΦΕΞ;
Ποιανού ιδιοκτησία είναι η ΦΕΞ;
Με ποιανού χρήματα υπάρχει ως Σύλλογος και σε ποιανού ιδιοκτησίες εδράζονται οι δραστηριότητές της;
Διαβάστε την κατάπτυστη ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε ο «Κέμπελ» κος Χατζηθεοδώρου και υπογράφουν αναγκαστικά οι τρείς βουλευτές, ο οποίοι μάλιστα πρεσβεύουν και το σύνθημα «τελειώνουμε με το παλιό»:
«Μετά από τις συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες των Βουλευτών και της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της ΦΕΞ από το Υπουργείο Πολιτισμού, για την κάλυψη μέρους των τρεχουσών αναγκών του Μουσείου και την έκδοση του καταλόγου του.
Σε καιρούς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, η παιδεία και ο πολιτισμός μπορούν να προσφέρουν ελπίδα και ανάταση πνευματική και ψυχική στην κοινωνία.
Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης αποτέλεσε από το 1952 φορέα ανάπτυξης της ποιότητας ζωής στην περιοχή του Ν. Ξάνθης. Ήταν αυτονόητο λοιπόν για εμάς να προσφέρουμε αρωγή και υποστήριξη σε μία σημαντική κοιτίδα πολιτισμού στην περιοχή.
Θα σταθούμε δίπλα, σταθερά και προσηλωμένοι, σε κάθε προσπάθεια  διατήρησης  και διάδοσης της παράδοσης και   του πολιτισμού.
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης :
Γιαννακίδης Στάθης
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Στογιαννίδης Γρηγόρης
H   ΝΕ  Ξάνθης»

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΦΕΞ;
Το ερώτημα απευθύνεται στην Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης και οφείλει να απαντήσει άμεσα, άλλως αποδέχεται τον ρόλο του «κομματικού παραμάγαζου του ΣΥΡΙΖΑ»:

Η όποια ιδιοκτησία ή χρήση έχει η Φ.Ε.Ξ. σε ακίνητα δεν μπορούν να αποτελούν κομματική "στέγη" οποιουδήποτε.
Η Φ.Ε.Ξ. ανήκει στους Ξανθιώτες και μόνο σε αυτούς

-Με ποιο δικαίωμα και κάτω από ποιες συγκεκριμένες διαδικασίες, απέκτησε το ελεύθερο ένα πολιτικό κόμμα, και μάλιστα κυβερνών, να εκμεταλλεύεται την αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να στηρίζει το έργο πολιτιστικών συλλόγων και να το παρουσιάζει ως «εργο βουλευτών»; Ποια παιχνίδια παίζονται στο εσωτερικό της Φ.Ε.Ξ.;
Αναμένουμε την απάντηση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Δ.Σ., με ονομαστικές αναφορές και όχι «συμβούλιο δια περιφοράς» όπου το κείμενο θα έχει συγγράψει ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και θα αποδέχονται οι «εκλεγμένοι» στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Άλλως, θα προβούμε εμείς στη δική μας έρευνα, διότι η Φ.Ε.Ξ. ανήκει στους πρωτεργάτες της και ιδρυτές της, σε όλους τους Ξανθιώτες και σε κανένα κόμμα!