Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Βανδαλισμοί στη βιβλιοθήκη στο Μονοπάτι της Ζωής. «Ανεγκέφαλοι» κατέστρεψαν το ξύλινο σπιτάκι


Ασυνειδησία και ίχνος ντροπής, είναι οι μόνες φράσεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τους «ανεγκέφαλους» οι οποίοι κατέστρεψαν την «φωλιά» του βιβλίου, ή αλλιώς τη βιβλιοθήκη που βρίσκεται έξω από το Μονοπάτι της Ζωής.
Μια βιβλιοθήκη η οποία δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, από ανθρώπους που προσφέρουν ό,τι μπορούν στον πολιτισμό της Ξάνθης και η οποία πλέον έχει καταστραφεί, αφού το ξύλινο σπιτάκι, που φιλοξενούσε, ελληνικά και ξένα βιβλία, αλλά ακόμη και βιβλία μαθητικά, μόνο με...σπιτάκι δεν μοιάζει.
Τα τζάμια απο τις πόρτες και τα παράθυρα, είναι άλλα σπασμένα, άλλα ραγισμένα, τα βιβλία έχουν μείνει μισά σε αριθμό και γενικά η εικόνα που συναντά κανείς εκεί, είναι απλά αποκαρδιωτική.




Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί οτι μετά το περιστατικό, αφαιρέθηκαν τόσο το τραπέζι, όσο και οι δύο καρέκλες που υπήρχαν στο σπιτάκι της «Γνώσης στο Μονοπάτι της Ζωής», απο τους ανθρώπους του Δικτύου Λόγου και Πράξης, αφού έτσι και αλλιώς, σύμφωνα με τα όσα μας μετέφεραν ενεργά μέλη αυτού, το... τραπέζι, χρησιμοποιούνταν απο τους νέους που επισκέπτονταν το σημείο, ακόμη και για...ερωτικές περιπτύξεις ζευγαριών και μόνο ως τράπεζα ανάγνωσης δεν το χρησιμοποιούσαν.
Πάντως το ζήτημα είναι πως μπορεί πολλοί Ξανθιώτες να προσφέρουν πολλά στον πολιτισμό της πόλης μας και μάλιστα πολλές φορές με τεράστιο κόπο, ωστόσο υπάρχουν και «ανεγκέφαλοι» που «γκρεμίζουν» σε μια στιγμή όλα αυτά που δημιουργούνται και δυστυχώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτοί που καταστρέφουν είναι οι νέοι. 
Νέα παιδιά, που αντί να συμμετέχουν ενεργά σε όλες αυτές τις προσπάθειες που γίνονται, δυστυχώς προτιμούν απλά την....καταστροφή.