Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Τα αδέσποτα, οι...«φόλες», το κυνοκομείο, ο Δήμος Ξάνθης και οι...ευθύνες όλων


Για τα αδέσποτα, την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με αυτά, αλλά και τα όσα ακούστηκαν, επίσημα, απο τον Φιλοζωικό Όμιλο Ξάνθης,  δηλαδή οτι ο Δήμος Ξάνθης, τα περισυλλέγει και τα παρατά στα...βουνά προκειμένου να πεθάνουν απο...ασιτία, μιλά την ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μποζ Ραμαδάν.
Μάλιστα ο ίδιος απαντά και σε όσες πληροφορίες έφτασαν το Σάββατο στην εφημερίδα μας, απο ενεργά μέλη φιλοζωικού συλλόγου και οι οποίες αφορούν στο οτι γίνεται «προσπάθεια» μείωσης του αριθμού των αδέσποτων και με τις...πρακτικές της «φόλας» τις οποίες «έριξε» ο ίδιος ο Δήμος.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ραμαδάν Μποζ
«Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ...»
«Ο καθένας μπορεί να λέει ο,τι θέλει, είτε είναι φιλόζωος, είτε οχι. ο Δήμος Ξάνθης όμως κάνει σοβαρή δουλειά και δυστυχώς είναι κάποιοι που «μειώνουν» τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται» αναφέρει ο κ. Μποζ, επισημαίνονας οτι «θα ήταν βέβαια καλό να υπήρχε μια μεγάλη προσπάθεια απο όλους. Ο Δήμος Ξάνθης, δεν είναι για παράδειγμα υπεύθυνος για τα τσομπανόσκυλα, τα κυνηγόσκυλα και τα δεσποζόμενα ζώα, εκ των υστέρων όμως έρχεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Κάθε μέρα μαζεύουμε αδέσποτα απο τη Ξάνθη».
«Αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν, το γεγονός οτι κάποιος μπορεί να πήρε τα αδέσποτα και να τα πήγε στο βουνό, δεν σημαίνει οτι το έκανε ο Δήμος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι κατηγορούν το Δήμο Ξάνθης, ενώ υπάρχουν και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Ο Δήμος Ξάνθης, κάνει σπουδαία δουλειά και ξοδεύει σημαντικά ποσά για το θέμα των αδέσποτων, τη στιγμή που όλοι αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα και μάλιστα δεν αναδεικνύονται οι προσπάθειές του» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας οτι «εμείς δεν κάναμε τέτοιο πράγμα. Θα ήταν απαράδεκτο να το κάνουμε. Μας κατηγόρησαν οτι τα πήγαμε εμείς στο βουνό, αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι το κάναμε κιόλας. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί εμείς ως Δήμος κάνουμε σοβαρή και σημαντική δουλειά σε αυτό το κομμάτι, έχουμε συνεργεία και γιατρό και σε καθημερινή βάση γίνεται δουλειά, όταν μάλιστα άλλους Δήμους δεν τους έχει «αγγίξει» καν το θέμα των αδέσποτων και επάνω μάλιστα σε αυτό, όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να δει τα στοιχεία για τη δουλειά που κάνουμε».

«ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...»
«Το πρόβλημα ξεκινά απο τη στιγμή που τα αφήνουν κάποιοι συμπολίτες μας στο δρόμο. Εμείς κάθε μέρα μαζεύουμε αδέσποτα αλλά τον επόμενο μήνα, βρίσκουμε νέα και έτσι το πρόβλημα φυσικά δεν λύνεται και για αυτό έχει «γεμίσει» η πόλη μας ακόμη και τσομπανόσκυλα τα οποία φυσικά «έρχονται» απο τα...μαντριά» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητος του Δήμου Ξάνθης και αρμόδιος για τα αδέσποτα, τονίζοντας οτι «αναφορικά με τα περιστατικά επίθεσης των αδέσποτων σε ανθρώπους, θα πρέπει να ξέρετε οτι ακόμη και να μας γίνει επίσημη καταγγελία, υπάρχουν πολλές φορές κάποιοι «φιλόζωοι» που τα γνωρίζουν και τα ταίζουν και δεν μας αφήνουν να τα πάρουμε».

«ΔΕΝ ΘΑΝΑΤΩΣΑΜΕ ΜΕ «ΦΟΛΕΣ» ΑΔΕΣΠΟΤΑ...»
Απάντηση αναφορικά και με τις πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, απο ενεργά μέλη φιλοζωικού συλλόγου, περί θανάτωσης μερίδας αδέσποτων, απο φόλες που «έριξε» και ο...ίδιος ο Δήμος Ξάνθης, έδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ξεκαθαρίζοντας οτι «δεν μπορώ να πω οτι έπεσαν γενικά φόλες, γιατί δεν έχω δει εγώ φόλες. Αν κάποιος έχει ρίξει όμως, έχει αναλάβει μεγάλο ρίσκο. Πάντως σε καμία περίπτωση για το Δήμο Ξάνθης δεν ισχύει σίγουρα κάτι τέτοιο. Κάτι τέτοιο θα ήταν το λιγότερο απαράδεκτο». 

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΝ»
«Υπάρχει μια σημαντική μερίδα Ξανθιωτών που αγαπούν τα ζώα και άλλη μια που δεν ανήκει σε αυτούς. Υπάρχουν «καλοί» και «κακοί», όμως για αυτούς που βοηθούν, θα ήθελα να τους πω και εγώ ένα τεράστιο ευχαριστώ δημόσια, γιατί δεν φτάνει μόνο να δηλώνεις φιλόζωος, το θέμα είναι τι κάνεις» επισημαίνει ο κ. Μποζ.

«ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ...»
Κλείνοντας ο ίδιος, ερωτώμενος για το τι γίνεται με την ανέγερση του νέου κυνοκομείου, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο ήδη υπάρχον, σημείωσε πως «υπάρχει ήδη ο χώρος για το νέο και η άδεια προχωρά, αλλά υπάρχουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα για αυτό και το θέμα έχει...«πάει λίγο πίσω». Η ανέγερση νέου κυνοκομείου, είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε οτι το ήδη υπάρχον είναι μια πολύ καλή κατάσταση και αυτό, διαβεβαιώθηκε και έπειτα απο τους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών. Δεν έχουμε λοιπόν τίποτα για το οποίο μπορούν να μας...καταγγείλουν, τίποτα για το οτι δεν κάνουμε κάτι σωστά, αφού ότι και να προκύψει το επιλύουμε. Οι διαδικασίες για την άδεια του νέου, βρίσκονται λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους και έπειτα θα πάμε σε δημοπράτιση του έργου, όμως όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν οτι το κυνοκομείο δεν είναι για να καθίσουν τα σκυλιά για πάνω απο 15 μέρες. Είναι...νοσοκομείο και είμαστε υποχρεωμένοι να τα φιλοξενήσουμε, να τα παρακολουθήσουμε, να τα στειρώσουμε και έπειτα να τα αφήσουμε και πάλι ελεύθερα».