Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Στο επίκεντρο της Αντιπολίτευσης οι παραιτήσεις των Αντιδημάρχων του Δήμου Αβδήρων, πριν τη λήξη της θητείας τους

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων
Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων κατά την οποία, τέθηκε από την πλευρά του Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Βασίλη Τσολακίδη, το θέμα της παραίτησης δυο Αντιδημάρχων για προσωπικούς λόγους.
Θέμα το οποίο, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση και στο Δήμο Ξάνθης, οι Αντιδήμαρχοι των οποίων βέβαια εκεί, έδωσαν «λευκή»...παραίτηση, υπογράφοντας εκ των προτέρων τις παραιτήσεις τους.


«ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ…ΛΑΦΥΡΟ»
«Έκανα μια επερώτηση για τους Αντιδημάρχους. Άλλαξαν τους Αντιδημάρχους αλλά αυτό είναι παράτυπο, γιατί θα πρέπει να έχουν θητεία για 2,5 χρόνια σύμφωνα με το νόμο» αναφέρει ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, επισημαίνοντας ότι «τους βάζουν και παραιτούνται επίτηδες για να «χωρέσουν» όσους μπορούν και να «παίξουν». Τους Δήμους τους έχουν «λάφυρο». Στο Δήμο Ξάνθης για παράδειγμα, τους κάλεσε ο Εισαγγελέας γιατί το έκαναν και «άτσαλα» αφού ο νόμος λέει μπορεί ένας αντιδήμαρχος να δηλώσει παραίτηση όταν έχει πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί φυσικά όλοι να έχουν…πρόβλημα την ίδια μέρα και να δηλώσουν παραίτηση».

«ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…»
«Τους ασκούν πίεση και τους βάζουν να παραιτούνται» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν έθεσα το θέμα ο Δήμαρχος μου απάντησε πως «έκανες και εσύ το ίδιο» και του είπα ότι είναι ψεύτης και ότι οι Αντιδήμαρχοι τότε παραιτήθηκαν σύννομα και έπειτα από τη λήξη της θητείας τους. Πέρα από τις αλλαγές πρέπει να μείνουν για εύλογο χρονικό διάστημα και να προσφέρουν έργο. Θέλουν το χρόνο τους, όπως και ο Δήμαρχος θέλει το χρόνο του, έτσι και ο Αντιδήμαρχος. Πάντως η απάντησή του ότι «είμαι ψεύτης» δεν ήταν πολιτική απάντηση. Εμείς ως παράταξη θα συνεχίσουμε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση».



«ΑΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ…»
Λιτή ήταν η απάντηση του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη, ο οποίος επεσήμανε ότι «τους Αντιδημάρχους όταν παραιτούνται για προσωπικούς λόγους τους αντικαθιστούμε. Είναι άριστες οι σχέσεις μας και μάλιστα αναφορικά με τις παραιτήσεις τους, ήταν και οι ίδιοι παρόντες στη Συνεδρίαση και όποιος ήθελε να πει κάτι διαφορετικό θα μπορούσε να το κάνει».
«Αν ένας αντιδήμαρχος μετά από είκοσι μήνες θητείας επιθυμεί να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους ή επειδή κουράστηκε μπορεί να το κάνει» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «οι σχέσεις μας παραμένουν άριστες και με τους πρώην και με τους νυν Αντιδημάρχους».