Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Πρόταση Ιπποκράτη Καμαρίδη για την «υιοθέτηση» της Οικοκυρικής Σχολής Ξάνθης από το Κέντρο Πολιτισμού

Με 10 θέματα εντός ημερήσιας διάταξης, διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.
Συνεδρίαση κατά την οποία μάλιστα κατατέθηκε από πλευράς του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη- Σταυρούπολη, Νέα Εποχή» και μέλος του ΔΣ, κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη, η πρόταση να «ανοίξει» μια συζήτηση για την πιθανή «υιοθέτηση» της Οικοκυρικής Σχολης Ξάνθης, από το Κέντρο Πολιτισμού, έτσι ώστε και αυτή να συνεχίσει την λειτουργία της και να…παραμείνει ως ένα κομμάτι πολιτισμού στην πόλη μας, το οποίο έχει «γράψει» τη δική του ιστορία.
«Μπορούμε να ψάξουμε να βρούμε τον τρόπο, τη διαμόρφωση και το Νομικό Πλαίσιο και εφόσον χρειαστεί, να το κάνουμε. Έπειτα μπορούμε για παράδειγμα κάποιοι καρναβαλικοί σύλλογοι να φτιάχνουν τις στολές τους εκεί» ανέφερε συγκεκριμένα ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αυτή είναι μια πρόταση την οποία «κατεβάζουμε» εμείς και αν το δεχτείτε μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία».
Πρόκειται για μια πρόταση η οποία έγινε δεκτή από όλο το Σώμα και για την οποία μάλιστα «ορίσθηκαν» για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τόσο η κ. Αλεξία Γκιρτζίκη ως Νομικός  όσο και ο κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης ως Οικονομολόγος.