Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων Ξάνθης, μετά και τον ορισμό του Α. Κυριακίδη


Κ. Παπαδόπουλος: «Περισσότερες ευθύνες, περισσότερη δουλειά»
Θ. Ηλιάδης: «Θα μπορούμε όλοι να προσφέρουμε περισσότερα»
Ρ. Μποζ: «Θέμα Δημάρχου η αναδιανομή αρμοδιοτήτων»


Μπορεί ο Αλέκος Κυριακίδης, να έχει αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ωστόσο αυτά ήρθαν…δεσμευόμενα από άλλους Αντιδημάρχους με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια…«νέα τάξη πραγμάτων» στο Δήμο της Ξάνθης.

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ
Έτσι κάποιοι παραμένουν Αντιδήμαρχοι, με καθήκοντα όμως τα οποία τους έχουν «αφαιρεθεί» και τα οποία έχουν «προστεθεί» στον Αντιδήμαρχο κ. Κυριακίδη.
Πρόκειται για αποφάσεις του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, οι οποίες είναι αναρτημένες και στο σύστημα για την διαφάνεια, τη γνωστή σε όλους ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κυριακίδης αναλαμβάνει «για το χρονικό διάστημα από 01/06/2016 έως 07/03/2017 τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες :
1) Την εποπτεία και την ευθύνη του Γραφείου Αγροτικής ανάπτυξης και του Γραφείου εξοικονόμησης Ενέργειας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής 2) Την εποπτεία και την ευθύνη των δασών , δημοτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων και βοσκοτόπων, την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων του Δήμου
3) Προΐσταται, διευθύνει και έχει την ευθύνη του τμήματος Πρασίνου.
4)Tην εποπτεία και την ευθύνη των κοιμητηρίων της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης. Ο ανωτέρω οριζόμενος αντιδήμαρχος αναπληρώνει τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης στις κατά τόπον αρμοδιότητές του. Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τους αρμόδιους εντεταλμένους Συμβούλους για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες. Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο. Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 …»

ΥΠΕΡ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
«…Α. Ορίζουμε κατά τόπον Αντιδήμαρχο Δήμου Ξάνθης , αρμόδιο για τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης, για το χρονικό διάστημα από 01/06/2016 έως 28/02/2017, τον Δημοτικό Σύμβουλο Παπαδόπουλο Κυριάκο του Γεωργίου και μεταβιβάζουμε σ’ αυτόν τις παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες, στα όρια της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης.
1. Την εποπτεία και την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα. Προΐσταται και Διευθύνει τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες και όλο το προσωπικό που υπηρετεί στη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης.
2. Την εποπτεία και την ευθύνη των διοικητικών θεμάτων και της εξυπηρέτησης του πολίτη.
3. Την εποπτεία και την ευθύνη των θεμάτων Πολιτισμού, αθλητισμού, νέας γενιάς, τουριστικής ανάπτυξης και απασχόλησης.
4. Την εποπτεία και την ευθύνη της συντήρησης υποδομών.
5. Την εποπτεία και την ευθύνη της κοινωνικής πολιτικής και προστασίας .
6. Την εποπτεία και την ευθύνη για τη διαχείριση κοιμητηρίων και περιβάλλοντος.
7. Την εποπτεία και την ευθύνη για την ενημέρωση των αγροτών - κτηνοτρόφων και τη διαχείριση βοσκήσιμων εκτάσεων.
8. Την εποπτεία και την ευθύνη σε θέματα ύδρευσης άρδευσης.
9. Την τέλεση πολιτικών γάμων στη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης.
10. Να παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
11. Να μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα καθώς και όλης της ακίνητης περιουσίας αυτής .
12. Να υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου , βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια αυτής.
13.Να συνεργάζεται με τους προέδρους και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Β. Μεταβιβάζουμε στον ανωτέρω, τις παρακάτω καθ ύλην αρμοδιότητες: 1. Αναπληρώνει στα καθήκοντά του τον Δήμαρχο όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται.
2. Να προΐσταται, διευθύνει και ασκεί όλες τις αρμοδιότητες των Διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών.
3. Να εκδίδει τις πράξεις που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές και τη μισθοδοσία και ασφάλιση όλου του προσωπικού του Δήμου
4. Να συνυπογράφει τους βεβαιωτικούς καταλόγους και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής δαπανών, οι οποίες έχουν εκκαθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και να υπογράφει τις αποφάσεις ανάληψης δαπάνης υποχρεώσεων σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου.
5. Την ευθύνη και την εποπτεία επί θεμάτων Δημοτικής περιουσίας και προμηθειών Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τους αρμόδιους εντεταλμένους για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες Δημοτικούς Συμβούλους.
Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο που έχει ορίσει ο Δήμαρχος ως αναπληρωτή του ανωτέρω οριζόμενου αντιδημάρχου. Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 …»

«ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»
Με τη φράση, «περισσότερες ευθύνες, περισσότερη δουλειά» σχολίασε τα καθήκοντα που ανέλαβε ο Υπερ-Αντιδήμαρχος Ξάνθης, πλέον κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος. 
«Με αφορμή το θλιβερό γεγονός του θανάτου του αείμνηστου Γιώργου Παπασταματίου, ο Δήμαρχος αναγκάστηκε κάνει κάποιες αλλαγές στις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων. Είναι τιμή για μένα από τη θέση του Αντιδημάρχου Σταυρούπολης να βρίσκομαι στη θέση του Αντ΄αυτού, η οποία βέβαια έχει σαφώς περισσότερες ευθύνες» αναφέρει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «πιστεύω πως είμαστε μια καλή ομάδα και θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα των πολιτών που δεχόμαστε καθημερινά. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας».
«Δεν έχει σημασία αν οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες είναι πολλές, αλλά το τι θα μπορέσουμε να κάνουμε για αυτό, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας παράλληλα αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Κυριακίδη στην Αντιδημαρχία πρασίνου πως «πιστεύω ότι και το πράσινο, καλώς μπήκε σε μια άλλη Αντιδημαρχία, είναι ένας καίριος τομέας ο οποίος θα έπρεπε να…σπάσει».
ΘΩΜΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
«…Ορίζουμε Αντιδήμαρχο Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 01/06/2016 έως 07/03/2017, τον Δημοτικό Σύμβουλο Ηλιάδη Θωμά του Βλαδίμηρου και μεταβιβάζουμε σ’ αυτόν τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες :
1. Προΐσταται και διευθύνει τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.
2. Την ευθύνη για την άμεση διευθέτηση των αιτημάτων των δημοτών.
3. Την εποπτεία και την ευθύνη του Τμήματος Συντηρήσεων Υποδομών.
4. Την εποπτεία και την ευθύνη των θεμάτων οδοσήμανσης και ηλεκτροφωτισμού της πόλης.
5. Την εποπτεία και την ευθύνη τον συντονισμό των θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη συντήρηση κλπ. των παιδικών χαρών και των συναφών χώρων.
Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τον αρμόδιο εντεταλμένο για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες Δημοτικό Σύμβουλο. Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο. Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 …»

«ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»«Βλέπω ιδιαίτερα θετική την κίνηση αυτή του Δημάρχου Ξάνθης με την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων» αναφέρει ο κ. Ηλιάδης, επισημαίνοντας ότι «έτσι όλοι θα μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα. Θα βοηθήσουμε μάλιστα και ως τεχνικές υπηρεσίες και τον νέο Αντιδήμαρχο για τα νεκροταφεία που έχει αναλάβει και πιστεύω ότι θα έχουμε άψογη συνεργασία».


ΡΑΜΑΔΑΝ ΜΠΟΖ
«…Ορίζουμε Αντιδήμαρχο Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 01-06-2016 έως 07/03/2017, τον Δημοτικό Σύμβουλο Μπόζ Ραμαδάν του Σερίφ και μεταβιβάζουμε σ’ αυτόν τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες : Να προΐσταται, διευθύνει και έχει την εποπτεία και την ευθύνη των υπηρεσιών καθαριότητας και αδέσποτων ζώων και ειδικότερα έχει :
1. Την εποπτεία και την ευθύνη της Καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο.
2. Την εποπτεία, την ευθύνη και τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.
Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τον αρμόδιο εντεταλμένο για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες Δημοτικό Σύμβουλο. Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο. Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος δεν θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 …»

«ΘΕΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ…»
«Πρόκειται για μια αναδιανομή, που έκρινε ο Δήμαρχος ότι έπρεπε να γίνει. Ο κ. Κυριακίδης άλλωστε είναι «ιστορικό» στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος έκρινε ότι θα βοηθήσει και εγώ συμφωνώ γιατί αυτός τα «βλέπει» όλα από «πάνω», ενώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μπορούν να τα «δουν» με αυτόν τον τρόπο. Όσον αφορά στο θέμα της ΕΑΠΑΞ και τον κ. Κυριακίδη, για τον ίδιο εγώ έχω να πω μόνο ότι ένα μεγάλο μέρος της πόλης μας τον ψήφισε. Τώρα το αν «φταίει» ή «δεν φταίει» θα το κρίνει η δικαιοσύνη και όχι εγώ. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι ο κ. Κυριακίδης, θα ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του και θα βοηθήσει στο Δήμο Ξάνθης» σημείωσε από τη δική του πλευρά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητος κ. Ραμαδάν Μποζ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΜΒΑΡΔΕΑΣ
«…Ορίζουμε Αντιδήμαρχο Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 01-06-2016 έως 07/03/2017, τον Δημοτικό Σύμβουλο Λομβαρδέα Μιχαήλ του Οδυσσέα και μεταβιβάζουμε σ’ αυτόν τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες :
Α. Προΐσταται και διευθύνει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας , Παιδείας, Πολιτισμού , Αθλητισμού καθώς και του γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης και ειδικότερα:
1. Την εποπτεία και την ευθύνη του τμήματος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς
2. Την εποπτεία και την ευθύνη του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής.
3. Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Τουρισμού, Πολιτισμού.
4. Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Δημόσιας Υγείας.
5. Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Απασχόλησης.
6. Την τέλεση των πολιτικών γάμων της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης.
7. Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Ισότητας φύλλων.
8. Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης. Β. Προΐσταται και διευθύνει τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δόμησης Ξάνθης και ειδικότερα:
1. Το τμήμα έκδοσης αδειών
2. Το τμήμα ελέγχου κατασκευών
3. Το τμήμα Πολεοδομικών και Χωροταξικών Εφαρμογών Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο.
Ο ανωτέρω οριζόμενος αντιδήμαρχος αναπληρώνει τον αντιδήμαρχο που έχει ορισθεί αναπληρωτής του Δημάρχου, στα καθήκοντά του, όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, μόνον στις καθ’ ύλην αρμοδιότητές του.
O Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τον αρμόδιο εντεταλμένο για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες Δημοτικό Σύμβουλο. Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος δεν θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται, από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 …».