Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Από το ΑΞΙΟΝ, σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου



Μπορεί οι πανελλαδικές εξετάσεις να απογοήτευσαν, δυστυχώς πολλούς υποψηφίους, που δεν κατάφεραν να φτάσουν εκεί που ήθελαν βαθμολογικά, λόγω της δυσκολίας των θεμάτων, ωστόσο από τις φετινές πανελλαδικές δεν έλειψαν και οι αριστούχοι.
Ένα από τα φωτεινά παραδείγματα λοιπόν είναι η Ζωή Τσαγγαλίδου, μαθήτρια του ΑΞΙΟΝ, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 19.399 μόρια με τους βαθμούς 20 στη Φυσική κατεύθυνσης, 19,9 στο ΑΝΕΦ,19,9 στη Φυσική Γενικής παιδείας, 19,8 στο ΑΟΔΕ , 19,3 στα Μαθηματικά κατεύθυνσης και 16,2 στην έκθεση.
Η ζωή περνάει όπου θέλει και την δέχθηκαν τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (Cambridge – MIT – Imperial – Princeton – Manchester).
Μπορεί να εισαχθεί σε οποιαδήποτε σχολή της χώρας μας αλλά ο στόχος της εδώ και χρόνια είναι να σπουδάσει Φυσική ή Μαθηματικά σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. 
Η εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τη Ζωή, η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθειά της αυτή, στο επίτευγμά της αλλά και στους μελλοντικούς της στόχους.
«Είναι μια προσπάθεια ετών, γιατί ασχολούμαι πολλά χρόνια και συμμετέχω σε διαγωνισμούς μαθηματικών και φυσικής, οπότε και από άποψη ύλης ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένη για τις πανελλαδικές εξετάσεις» αναφέρει η ίδια, επισημαίνοντας ότι «γενικά μελετούσα επιπλέον ύλη από την τρίτη γυμνασίου, οπότε η φετινή χρονιά για εμένα είχε κυρίως ψυχολογικό βάρος.»
«Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι να φύγω στο εξωτερικό γιατί με δέχθηκαν μερικά πολύ καλά πανεπιστήμια» συνεχίζει η Ζωή Τσαγγαλίδου, υπογραμμίζοντας ότι «θέλω να σπουδάσω κάτι με μαθηματικά και φυσική και να μάθω όσα περισσότερα γίνεται. Έπειτα μετά τις σπουδές μου, προσανατολίζομαι επαγγελματικά με βάση την έρευνα.»
Επίσης η αριστούχος Ζωή δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θέματα των πανελλαδικών, τα οποία μπορεί η ίδια να τα αντιμετώπισε σαν… «παιχνιδάκι», ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και με την πλειονότητα των υποψηφίων.
«Τα θέματα σε μαθηματικά και φυσική ήταν ακραία. Εγώ που ασχολούμαι με διαγωνισμούς τόσα χρόνια, θεωρώ ότι πραγματικά άλλα ήταν αυτά που περιμέναμε και άλλα αυτά που είδαμε ακόμη και σε σχέση με τις πανελλαδικές της προηγούμενης χρονιάς» τονίζει η ίδια σημειώνοντας ότι «ήταν πρώτα από όλα πολύ δύσκολο να λυθούν και στην ώρα που έπρεπε, αφού οι τρείς ώρες σε καμία περίπτωση δεν επαρκούσαν.»
Βέβαια αυτή τη στιγμή όλα έχουν αλλάξει για την Ζωή, αφού η ίδια θα σπουδάσει στο εξωτερικό. Θα ήθελε όμως να επιστρέψει μετά από αυτές στην Ελλάδα;
«Θα ήθελα να επιστρέψω εφόσον βέβαια έχω μια αντίστοιχη επαγγελματική εμπειρία εδώ» απαντά η ίδια, σημειώνοντας ότι «μου αρέσει η χώρα μου, το κλίμα της και η κοινωνία της, νε την έννοια ότι οι άνθρωποι εδώ συνδέονται μεταξύ τους, ενώ τα πράγματα στο εξωτερικό είναι πιο απρόσωπα. «Δέλεαρ» όμως για την επιστροφή μου στην Ελλάδα, είναι να μου δοθεί μια αντίστοιχη ευκαιρία, με αυτές που θα μου δοθούν στο εξωτερικό.»
Να σημειώσουμε ότι η Ζωή Τσαγγαλίδου, ετοιμάζει τις βαλίτσες της προς το παρόν για την Ινδία και πιο συγκεκριμένα για την Μομπάι, αφού θα συμμετέχει Ολυμπιάδα Φυσικής, που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες εκεί.
Εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε αυτά που επιθυμεί να γίνουν όλα πραγματικότητα και βέβαια να έχει καλή σταδιοδρομία και να συνεχίσει ακάθεκτη τις επιτυχίες της τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν όλοι οι υποψήφιοι που προσπάθησαν και κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα μόρια που ήθελαν και για όσους απογοητεύτηκαν φέτος, τους υπενθυμίζουμε ότι «ο επιμένων νικά.»