Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Αναβαθμίζεται σε ΙΕΚ η Επαγγελματική Σχολή Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Ξάνθης



Το Νοσοκομείο Ξάνθης βρίσκεται σε ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι προτάσεις του, που έγιναν στο Υπουργείο Υγείας προ 6μήνου περίπου, για τη μη κατάργηση της Σχολής, έγιναν αποδεκτές και με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση αναβαθμίζεται αυτή σε Ι.Ε.Κ.
Εκτός από την ειδικότητα Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας οι σπουδαστές θα είναι δυνατό να λαμβάνουν πτυχίο και σε άλλες ειδικότητες, όπως π.χ. στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στη Ραδιολογία και Ακτινολογία, στη  Μαιευτική, στην Φυσικοθεραπεία  κ.λ.π..
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που λειτουργεί ως Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών (ΕΠΑ.Σ.) και αποφοιτούν στις 30 Ιουνίου 2015 οι τελευταίοι τριάντα σπουδαστές με αυτή τη δομή της Σχολής.
Είναι γεγονός ότι από το 1987, έτος ιδρύσεως της Σχολής, αποφοίτησαν οκτακόσιοι περίπου σπουδαστές, μεγάλος αριθμός των οποίων στελέχωσε νοσοκομεία της επικράτειας, αλλά και το Νοσοκομείο μας, μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού.
Το νέο πλέον Ι.Ε.Κ Νοσηλευτικής θα λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης θα ανακοινωθούν μεταγενέστερα και προς τούτο συνιστάται στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθούν τον ιστότοπο του Νοσοκομείου Ξάνθης όπου θα γίνουν έγκαιρα οι σχετικές ανακοινώσεις για τον χρόνο έναρξης των μαθημάτων, τις εγγραφές, το πρόγραμμα σπουδών, τις ειδικότητες κ.λ.π.