Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Βιβλιοθήκη Κέντρου Πολιτισμού: «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…»



Καλοκαιρινή εκστρατεία, από τις 24 Ιουνίου έως και τις 24 Ιουλίου 2015, με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…» για παιδιά από 4 έως 12 χρονών, διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού  του Δήμου Ξάνθης.
Σκοπός της εκστρατείας αυτής είναι η προώθηση της ανάγνωσης, που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Future Library.
Έτσι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, απο τις 11.00 έως τις 13.00, ο Δήμος Ξάνθης καλεί μικρούς και μεγάλους στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σε ένα ταξίδι γνώσεων, δημιουργικότητας και φαντασίας.
Πιο συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες έχουν ως εξής:
Κάθε Δευτέρα 11.00-13.00
«Εδώ δεν είναι μόνο βιβλιοθήκη…είναι μία   ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥπολη»    
 Κάθε Τετάρτη 11.00-13.00
«Εδώ δεν είναι μόνο βιβλιοθήκη…είναι μία ΠΑΡΑΜΥΘΟΥπολη»
Κάθε Παρασκευή 11.00-13.00
«Εδώ δεν είναι μόνο βιβλιοθήκη…είναι μία ΠΑΙΧΝΙΔΟΥπολη»
Απώτερος στόχος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης είναι όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Πασχάλης Λύρατζης, «και η αναβάθμιση της βιβλιοθήκης, με σταθερά και προσεκτικά βήματα, αφού σε αυτή δεν υπάρχουν πολλά βιβλία ενώ λείπουν και οι καταστάσεις των αναγνωστών. Η αναβάθμιση αυτή ξεκινά με δρώμενα και εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνονται για παιδιά αλλά και μεγάλους.»