Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Παραπαίει... η παράταξη Πούλιου

Η νέα αποτυχία του Χρ. Πούλιου να εκλεγεί δήμαρχο Ξάνθης, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενεργοποίησε εξελίξεις στο εσωτερικό μιας παράταξης, που εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι δημιουργήθηκε με ημερομηνία λήξεως!
Τόσο η αλλαγή ονόματος απο "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ" σε "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ", όσο και το "φλερτ" με ΔΗΜ.ΑΡ. και Παπανδρεϊκό Κίνημα (σ.σ. όπως αυτό εξελίχθηκε μετά τη διάσπαση με το ΠΑΣΟΚ), είχαν δημιουργήσει ένα "εκρηκτικό μείγμα", που σοβαροί πολιτικοί αναλυτές ήξεραν εκ των προτέρων την κατάληξή του.


Αλλωστε ο επικεφαλής του συνδυασμού Χρ. Πούλιος, που ξέρει πολύ καλά το πολιτικό προσωπικό παιχνίδι, έχοντας μάλιστα θητεύσει στην πρώην Συνεταιριστική ΣΕΚΑΠ, με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν θα έμπαινε σε άλλη λογική, πλήν αυτής της πολιτικής συναλλαγής για ένα και μόνο σκοπό: την εκλογή του ως δημάρχου.
Έκτοτε, η αποτυχία αυτή, τον οδήγησε στην απόφαση της παραίτησης, απο την επομένη των εκλογών.
Βεβαίως, οι "σοφοί" της παράταξης δεν ήταν δυνατόν να τον αφήσουν να εκτεθεί έτσι και να χαλάσει το "προσωπείο του σοβαρού πολιτικού ανδρός" και έτσι του πρότειναν μεθοδική αποχώρηση με το πρόσχημα της... ανανέωσης! Αν εκλέγονταν άραγε δημαρχος, θα παραιτούνταν για την πολυπόθητη ανανέωση;
Ετσι, η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ", απέδειξε ότι είναι "κοινωνία συσχετισμών" και ο Χρ. Πούλιος που δεν του αρέσει να παίζει το ρόλο του "δεύτερου" μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο αυτού του επιπέδου, αποφάσισε να φύγει χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι συνέπειες πολιτικές ή προσωπικές.
Αλλωστε η ήττα που υπέστη, δεν έχει να κάνει με τον συνδυασμό και τα άτομα που το απαρτίζουν, αλλά καθαρά με τον ίδιο και τα όσα τον ακολουθούν απο τον πολιτικό και επαγγελματικό του βίο!
Οσο για τις παραιτήσεις των υπολοίπων στελεχών, είτε αυτές συμβούν είτε όχι, το δεδομένο είναι ένα: η αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Ξάνθης κατέρρευσε, και χρειάζεται την αυτοδιάλυσή της, αφού επρόκειτο για ένα "κράμα" συμφερόντων και όχι για μία πολιτική δημοτική κίνηση με στόχο την πόλη και τους πολίτες της!