Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η Αστυνομία για το τροχαίο στην ΣΕΒΑΘ


Όπως σας ενημερώσαμε και χθες για το τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην Εγνατία Οδό στο ύψος της ΣΕΒΑΘ, υπάρχουν έντεκα τραυματίες, ενώ ο διακινητής έχει ήδη συλληθφεί.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, ο 23χρονος διακινητής, υπήκοος Συρίας, διετάχθη να ακινητοποιήσει το όχημά του στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης.
 Ο διακινητής και οδηγός του οχήματος με πινακίδες Βουλγαρίας αρνήθηκε να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα, γεγονός που οδήγησε στην καταδίωξή του.
Στην προσπάθειά του να ξεφύγει ο οδηγός, εξήλθε από την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση την Επαρχιακή Οδό Ξάνθης-Αβδήρων από τον κόμβο Βαφέικων, εκεί όπου παραβίασε την σχετική πινακίδα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. όχημα στο οποίο επέβαιναν δυο ηλικιωμένοι 70 και 71 χρονών αντιστοίχως.
Στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι στο όχημα του διακινητή επέβαιναν οκτώ μη νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων οι τέσσερεις ήταν ανήλικοι.
Επίσης τονίζεται ότι οι έξι από τους μετανάστες προέρχονται από την Συρία, ενώ οι υπόλοιποι δυο προέρχονται από την Παλαιστίνη και τον Λίβανο.

ΣΟΒΑΡΟΣ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ
Μετά το ατύχημα και την παρέμβαση του ΕΚΑΒ, και οι έντεκα εμπλεκόμενοι διακομιστήκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης όπου και παραμένουν χωρίς να απειλείται η ζωή τους.
Εξαίρεση αποτελεί μια ανήλικη μετανάστρια 4 χρονών, για την οποία κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, διότι πάσχει από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Στο νομικό σκέλος του συμβάντος, έχει ήδη κατασχεθεί το όχημα του διακινητή μαζί με δυο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης.