Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Σε πλήρη ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης



Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, μιας και η θερμοκρασία μέρα με την ημέρα αυξάνεται.
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ επικοινώνησε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης Αντώνιο Σπανό, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην ετοιμότητα της Υπηρεσίας, όσο όμως και στο κατά πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε και εμείς ως πολίτες προκειμένου να μην έχουμε κάποιο δυσάρεστο αποτέλεσμα πυρκαγιάς.


«Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα αν και ακόμη δεν έχουμε βγάλει, όλα τα περιπολικά που θα θέλαμε» αναφέρει ο ίδιος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η υγρασία ακόμη δεν έχει κατέβει στην καύσιμη ύλη στα δάση, ενώ στον κάμπο δεν υπάρχουν ακόμη επικίνδυνα ξερά χόρτα, λόγω των βροχοπτώσεων των προηγούμενων μηνών που κρατάνε ακόμη πράσινο το χορτάρι.»
«Γύρω στο Σαββατοκύριακο, αναμένεται ωστόσο να πέσει η υγρασία» συνεχίζει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ… «ΠΑΓΩΜΑ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι ναι μεν ετοιμότητα αυτή τη στιγμή υπάρχει, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πόσο εφικτό είναι να συνεχίσει να υπάρχει αυτή, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση και το οικονομικό.. «πάγωμα» που έχει κατακερματίσει τον δημόσιο τομέα.
«Ό,τι ισχύει για όλον τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, ισχύει και για εμάς» αναφέρει ο κ. Σπανός, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν κονδύλια και χρήματα αυτή τη στιγμή, οπότε σε περίπτωση που χρειαστούμε περισσότερους από έναν ανεφοδιασμούς, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα το καταφέρουμε.»
Κλείνοντας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, δεν παρέλειψε να εφιστήσει την προσοχή στους πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι «απαγορεύεται η έναυση πυρκαγιάς σε δασικές και αγροτικές περιοχές.»
«Αιτία για το 90% των πυρκαγιών, είναι η αμέλεια» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «το προσωπικό της Πυροσβεστικής στην Ξάνθη, είναι επαρκές αφού για την καλοκαιρινή περίοδο, έχουν προσληφθεί και πέντε εποχιακοί υπάλληλοι, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί θα κληθούν σε επιφυλακή όλοι.»

«Πράγματι οι συνθήκες με τον αέρα, είναι λίγο επίφοβες» τονίζει ο κ. Σπανός, σημειώνοντας ωστόσο ότι «το κυριότερο θέμα για εμάς αυτή τη στιγμή είναι να λυθεί το πολιτικό ζήτημα, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα και τα κονδύλια.»