Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

«Καμίνι» η Ξάνθη τις επόμενες ημέρες

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να ήταν κατά καιρούς βροχερό και όχι ιδιαίτερα ζεστό, αλλά ο υδράργυρος έχει «ανέβει» για τα καλά το τελευταίο διάστημα, και αυτή η τάση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.Πιο συγκεκριμένα, η υψηλότερη τιμή της θερμοκρασίας που αναμένεται να καταγραφεί σήμερα στην πόλη της Ξάνθης φτάνει τους 35oC, ενώ αύριο θα είναι ακόμα υψηλότερη καθώς θα φτάσει ακόμα και τους 37οC.
Στο ίδιο μοτίβο αναμένεται να ακολουθήσει και η υπόλοιπη εβδομάδα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται διαρκώς περί τους 35oC.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Όπως συμβαίνει σε όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πιο ευπαθείς ομάδες είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι καθώς επηρεάζονται πιο εύκολα από τις υψηλές θερμοκρασίες. 
Το πιο σημαντικό βεβαίως είναι η συνεχής ενυδάτωση του οργανισμού, γι’ αυτό θεωρείται απαραίτητο να υπάρχει πάντα ένα μπουκαλάκι νερό εύκαιρο σε περίπτωση εξόδου από το σπίτι.
Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο, συνεπώς η χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου κρίνεται επίσης χρήσιμη. 
Επιπροσθέτως, η παραμονή σε σκιερούς, δροσερούς και καλά αεριζόμενους χώρους βοηθάει πάρα πολύ.
Τέλος, και η χρήση των κλιματιστικών βοηθάει στην καταπολέμηση της ζέστης, αλλά πρέπει να γίνεται με μέτρο, και από άποψη αποφυγής υπερφόρτωσης του δικτύου ρεύματος, αλλά και επειδή ο κρύος αέρας των κλιματιστικών σε συνδυασμό με τον ιδρώτα μπορεί να οδηγήσει σε άλλες ασθένειες, όπως η ψύξη.