Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

«Ζευγάρωσε» τις νίκες της η Skoda Ξάνθη

Τη δεύτερή της νίκη επί βουλγάρικου εδάφους πέτυχε το Σάββατο η Skoda Ξάνθη, η οποία επικράτησε της Σλάβια Σόφιας με 3-2.

«Ζεστά» ξεκίνησε το ματς καθώς οι Βούλγαροι ευτύχησαν να σκοράρουν πρώτοι μόλις στο πέμπτο λεπτό, με την Ξάνθη να ισοφαρίζει στο 38’ με τον Φασίδη να σκοράρει με σουτ έπειτα από πάσα του Λουσέρο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την Ξάνθη να σκοράρει το δεύτερό της τέρμα με τον Σολτάνι ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Στο 76’ η Σλάβια «έγραψε» το 2-2 με κεφαλιά, με το τελικό 3-2 να διαμορφώνεται στο 86’ μετά από συνεργασία του Παπαστεριανού με τον Σολτάνι και σουτ του Κολλαρά.
Η 11άδα της Ξάνθης στο α’ μέρος: Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας, Έλτον, Λουσέρο, Βασιλακάκης (35’ Τόμιτς), Φασίδης, Καπετάνος, Ορφανίδης.
Η 11άδα της Ξάνθης στο β’ μέρος: Δεμένικος, Μπέρτος, Φλίσκας, Ζαραδούκας, Λισγάρας, Παπαστεριανός, Σολτάνι, Νάκας, Τόμιτς, Ράνος, Φασίδης (66’ Κολλαράς).
Κατά τα άλλα, η προετοιμασία στο Πράβετς συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, χωρίς ιδιαίτερες απουσίες, εξαιρουμένου του νεαρού Χατζητερζόγλου Οκάν ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα την Παρασκευή, καθώς είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Το τελευταίο φιλικό για την Ξάνθη επί βουλγάρικου εδάφους θα είναι με τον Πλατανιά την Πέμπτη το απόγευμα στις 18:00.

 ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ Ο ΓΟΥΤΑΣ
Παρελθόν αποτελεί πλέον ο Δημήτρης Γούτας από την ομάδα της Ξάνθης, καθώς την Παρασκευή ανακοινώθηκε και τυπικά η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό. Η τελευταία του δήλωση σαν παίκτης της Ξάνθης αναρτήθηκε στο σάιτ της ομάδας και ήταν ως εξής:
 «Μετά από 6 χρόνια στην οικογένεια της Ξάνθης, τα πρώτα από τα οποία στην άρτια οργανωμένη Ακαδημία του Συλλόγου, θα ήθελα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω πρωτίστως τον κόσμο για την αγάπη και την υποστήριξή του, όλους τους προπονητές και τους συμπαίκτες που είχα όλα αυτά τα χρόνια, τους γυμναστές, φροντιστές και όποιον άλλον εντός της ομάδας που μπορεί να μην αναφέρω πιο πάνω.

Θέλω όμως ιδιαίτερα να ευχαριστήσω, την Διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο της ομάδας που στάθηκαν δίπλα μου, με στήριξαν και μου έδωσαν χώρο και χρόνο να αναπτυχθώ. Θα θυμάμαι πάντα ότι εδώ στην Ξάνθη είναι το σπίτι και η οικογένειά μου.»