Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Μεγάλες οι εκπτώσεις, «μουδιασμένοι» οι καταναλωτές της Ξάνθης

Μπορεί οι εκπτώσεις για την θερινή περίοδο να έχουν ξεκινήσει, ωστόσο η μόνη φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει την κατάσταση στα μαγαζιά της Ξάνθης, τουλάχιστον προς το παρόν είναι το «κάθε πέρυσι και καλύτερα.»

Φράση την οποία χρησιμοποιεί και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου για να περιγράψει την…ανύπαρκτη σχεδόν κίνηση στην αγορά παρά τις εκπτώσεις έως και 50%, όπως αναγράφουν τα περισσότερα καταστήματα της αγοράς.
«Η κίνηση προς το παρόν είναι πεσμένη και ο κόσμος «μουδιασμένος» αναφέρει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «δεν χάνουμε τις ελπίδες μας ότι θα ανακάμψουμε, αλλά σίγουρα ισχύει το «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Το ταμείο μας όμως θα γίνει στις 31 Αυγούστου.»
«Οι επαγγελματίες «γονάτισαν» και τα κατεβάζουν όλα στο κόστος, συνεχίζει ο κ. Μίλκογλου, σημειώνοντας ότι «οι μεγάλες εκπτώσεις που γίνονται έχουν ως στόχο να μπορέσουν οι επαγγελματίες να πουλήσουν και να ρευστοποιήσουν, γιατί μην ξεχνάτε ότι με το κλείσιμο των τραπεζών, δεν έχουν πληρώσει πολλές υποχρεώσεις τους και τώρα θα κληθούν να τις πληρώσουν επι…δύο.»