Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Φάρμακα συγκεντρώνει το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Ξάνθης, κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Με ανιδιοτέλεια και περισσή αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο και τις ανάγκες του, το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Ξάνθης, συνεχίζει να στηρίζει όλους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας και έτσι με αφορμή τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης, θα συγκεντρώνει κάθε βράδυ καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας των γιορτών, φάρμακα τα οποία κάποιοι απο εμάς μπορεί να έχουμε και να μην μας χρησιμεύουν σε τίποτε, αλλά μπορούν να σώσουν τις ζωές εκείνων που ναι μεν τα έχουν ανάγκη αλλά δεν μπορούν, λόγω ασφάλειας και οικονομικής αδυναμίας να τα προμηθευθούν.
Έτσι οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, καλούν όσους το επιθυμούν να συγκεντρώσουν φάρμακα τα οποία δεν χρειάζονται πλέον και να τα παραδώσουν στους εθελοντές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τα «ξεχωρίσουν» και θα τα «ταξινομήσουν» στα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου, τα οποία λόγω των μεγάλων αναγκών που παρουσιάζονται, έχουν αδειάσει.
Να σημειώσουμε οτι φέτος, δεν θα ζητούνται χρήματα για τα εμβόλια των παιδιών, όπως πέρυσι, αφού από τον Ιούνιο του 2014, το εκάστοτε «κράτος» τα δίνει δωρεάν.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Ξάνθης αποτελεί καρπό συνεργασίας της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης με εθελοντές ιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς της περιοχής μας, οι οποίοι συστρατεύτηκαν στην υπηρεσία των ανασφάλιστων συνανθρώπων μας.
Λειτουργεί απο τον Οκτώβριο του 2012 και παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Στεγάζεται στην Πλατεία Μητροπόλεως (πρώην «Τράπεζα της Αγάπης») και λειτουργεί Δευτέρα-Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 15:00-17:00 μ.μ.
Εκτός των Γιορτών Παλιάς Πόλης, κατά τις οποίες οι εθελοντές θα βρίσκονται απο τις 20.00 ρο βράδυ εκεί, συλλέγοντας φάρμακα, όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν φάρμακα και λοιπό υγειονομικό υλικό είτε στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Ιατρείου κατά τις ώρες λειτουργίας του είτε στους Ιερούς Ναούς και το Γραφείο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου.