Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Εντυπωσιακή η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο τουρνουά της Ξάνθης

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στο πρώτο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ του Σεπτέμβρη, καθώς νίκησε και στις τρεις αναμετρήσεις που έδωσε. Συγκλονιστική και η παρουσία του κόσμου, που γέμισε το «Φίλιππος Αμοιρίδης» και στις τρεις ημέρες του τουρνουά.Στη πρώτη μέρα του τουρνουά, την Παρασκευή, και οι δυο αναμετρήσεις που διεξήχθησαν δεν προσέφεραν και πολύ θεαματικές σκηνές. Στον πρώτο αγώνα η Ρωσία επιβλήθηκε εύκολα της Βοσνίας με 82-52, ενώ στον εναρκτήριο αγώνα της δικής μας ομάδας, επικρατήσαμε της Τσεχίας με 70-56 με τον Γιάννη Αντεντοκούμπο και τον Κώστα Κουφό να είναι οι κορυφαίοι παίκτες της ομάδας μας.
Το Σάββατο μας επιφύλασσε το πιο συγκλονιστικό παιχνίδι όλης της διοργάνωσης, με τη Ρωσία να επικρατεί της Τσεχίας 86-85 χάρη σε ένα εντυπωσιακό τρίποντο του Σεργκέι Μόνια από τα 10 μέτρα ακριβώς με τη λήξη του αγώνα. Η Εθνική μας από την άλλη πλευρά, είχε το πιο εύκολό της βράδυ «διαλύοντας» τη Βοσνία με το εμφατικό 83-44 και την καλύτερη παρουσία να την έχει ο Κώστας Παπανικολάου.
Τέλος τη Κυριακή, στον άτυπο μικρό τελικό του τουρνουά, η Τσεχία επικράτησε της Βοσνίας πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 98-93, και στο πιο δυνατό της τεστ σε αυτό το τουρνουά, η Ελλάδα αναδείχθηκε νικήτρια επί της Ρωσίας με 80-65 με τους Πρίντεζη και Μπουρούση να ξεχωρίζουν.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Φώτης Κατσικάρης είδε τα πλεονεκτήματα και τις δυσκολίες που έχει η ομάδα, και τα δείγματα που έδωσε κρίνονται θετικά, καθώς παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένη σε κάθε ματς που έδινε, και με τα συμπεράσματα στα οποία έφτασε, ανακοίνωσε την τελική δωδεκάδα που θα συμμετέχει στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, με τους Αγραβάνη και Γιάνκοβιτς να μένουν εκτός συνέχειας.
Όσον αφορά την παρουσία του κόσμου, αυτή ήταν συγκλονιστική. Το «Φίλιππος Αμοιρίδης» ήταν υπερπλήρες και τις τρεις ημέρες, με 6000 άτομα προερχόμενα απ’ όλη την ευρύτερη περιοχή της βορείου Ελλάδας, να αγκαλιάζουν την Εθνική μας ομάδα και να την επευφημούν σε κάθε στιγμή.
Δεδομένης της επιτυχίας της διοργάνωσης, εμείς, αυτό που ευχόμαστε από την ΕΟΚ και τον Δήμο Ξάνθης είναι να διοργανωθούν και άλλα αντίστοιχα τουρνουά στο μέλλον στην πόλη μας.