Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ξεκίνημα «με το δεξί» για τη Skoda Ξάνθη στο πρωτάθλημα

Επιτυχημένη κρίνεται η πρεμιέρα για τη Skoda Ξάνθη, καθώς απέσπασε ισοπαλία με σκορ 0-0 στο γήπεδο της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το ματς δεν διεκδίκησε σε κανένα σημείο δάφνες ποιότητας, με τις φάσεις στις δυο εστίες να είναι ελάχιστες.Οι προσδοκίες του κόσμου ήταν αρκετά υψηλές, ειδικά μετά τη «πεντάρα» που πέτυχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπρόντμπι λίγες μέρες πριν, αλλά το rotation και οι πολλές αλλαγές που έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ίγκορ Τούντορ χάλασαν την συνοχή της ομάδας και σε συνδυασμό με την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Ξάνθης, δεν επέτρεψαν να γίνουν πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, αντί να ανέβει ο ρυθμός όπως αναμενόταν, παρέμεινε σταθερά χαμηλός. Αυτό που ανέβηκε όμως ήταν η ένταση μεταξύ των παικτών (αλλά και των δυο προπονητών) καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, και αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο με τα σκληρά μαρκαρίσματα, τις κάρτες, αλλά και τη «γκρίνια» να κυριαρχούν. Μοιραία λοιπόν, ο αγώνας έληξε χωρίς τέρματα, με το αποτέλεσμα να ευνοεί την Ξάνθη καθώς έμεινε αήττητη σε μια έδρα όπου πολύ λίγες ομάδες θα καταφέρουν να «αποδράσουν» με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Τώρα η προσοχή στρέφεται στο ματς του Σαββάτου απέναντι στην ΑΕΚ, το οποίο θα είναι και η πρώτη επίσημη εμφάνιση της ομάδας στο ξανθιώτικο κοινό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ (24’ Σαββίδης-77’ Μυστακίδης), Ροντρίγκεζ (62’ Κωνσταντινίδης), Σαμπό, Ζάιρο, Μακ
Skoda Ξάνθη: Τσέναμο, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Παπαστεριανός, Λουσέρο, Σολτάνι, Ντιμίτροφ (54’ Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (63’ Χερέα)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE
Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης: 0-2
Καλλονή-Ηρακλής: 0-1
ΑΕΚ-Πλατανιάς: 3-0
ΠΑΟΚ-Skoda Ξάνθη: 0-0
Βέροια-ΠΑΣ Γιάννενα: 1-1
Ατρόμητος-Λεβαδειακός: 1-0
Ολυμπιακός-Πανιώνιος: 3-0
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: 24/8 (21:30)