Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Κατά πολύ φθηνότερο το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος τον χειμώνα


Στο μισό θα φτάσει φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η τιμή που αναμένεται να διαμορφωθεί στην έναρξη της φετινής περιόδου, φτάνει κάτω από τα 65 λεπτά το λίτρο. Όταν γίνει η σύγκριση με την τιμή της περσινής περιόδου, που ήταν στα 1,25 ευρώ το λίτρο, είναι προφανής η μεγάλη διαφορά στις εναρκτήριες τιμές.Στους ίδιους πτωτικούς ρυθμούς βρίσκεται και η βενζίνη, καθώς έχει υποχωρήσει στα επίπεδα του 2009 και η πανελλαδική της τιμή αυτή τη στιγμή ορίζεται στα 1,42 ευρώ το λίτρο, τιμή που ενδέχεται να πέσει και άλλο.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ
Σε αντίθεση με το πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή πώλησης των καυσόξυλων αναμένεται να παρουσιάσει μια ελαφρά άνοδο. Ο λόγος για τον οποίο αναμένεται αυτή η αύξηση, βρίσκεται κυρίως στο ανεμπόδιστο ακόμα λαθρεμπόριο ξυλείας από τη Βουλγαρία. Ο κόσμος προτιμά να παίρνει ξυλεία με αυτόν τον τρόπο λόγω του οικονομικού οφέλους, αλλά έτσι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στους ξυλέμπορους καθώς αδυνατούν να πουλήσουν τη πραμάτεια τους.
Παραπλήσια περίπτωση θεωρείται και η πώληση πέλλετ. Το λαθρεμπόριο από τη Βουλγαρία αποτελεί το μεγάλο αγκάθι στους επιχειρηματίες του χώρου, καθώς υφίσταται αθέμιτος ανταγωνισμός και οι επιχειρηματίες δυσκολεύονται πάρα πολύ να ανταπεξέλθουν, οδηγώντας σε μεγάλη μείωση των κερδών τους, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά και στην τελική τιμή πώλησης που δεν συμφέρει το καταναλωτικό κοινό.