Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η εβδομάδα των Γιορτών Παλιάς Πόλης


Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε το πλήθος των επισκεπτών που επισκέφθηκε την Ξάνθη κατά την διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης.
Γιορτές οι οποίες έχουν γίνει θεσμός για την πόλη με τα χίλια χρώματα και από τις οποίες είναι όλοι ικανοποιημένοι.
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι Νοσοκομείο, Πυροσβεστική και Αστυνομία, δεν είχαν ιδιαίτερες οχλήσεις, ενώ και οι πολιτιστικοί σύλλογοι δηλώνουν «ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου.»



ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
«Με ικανοποίηση κηρύξαμε εχθές την λήξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Είχαμε πολύ κόσμο όλες τις μέρες, αλλά ιδιαίτερα το τελευταίο Σάββατο μου έκανε εντύπωση που είχαμε και κόσμο από άλλες χώρες» αναφέρει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπολος, επισημαίνοντας ότι «οι επισκέπτες διασκέδασαν, γλέντησαν, είδαν την Παλιά Πόλη, γνώρισαν τον πολιτισμό αλλά και την φυσική ομορφιά που έχει αυτός ο παραδοσιακός οικισμός.»
«Είμαστε ικανοποιημένοι με το ότι έληξε αυτό το επταήμερο γιορτών με πολύ κόσμο και ίσως και τον περισσότερο κόσμο από άλλες χρονιές. Η ευθύνη βέβαια η δική μας είναι να διατηρηθεί αυτό και να γιγαντωθεί τις επόμενες χρονιές, γιατί πρόκειται για ένα θεσμό, τον δεύτερο μεγαλύτερο για την πόλη της Ξάνθης» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «μαζί με τα καρναβάλια και το Χατζηδάκειο φεστιβάλ, βλέπουμε ότι η Ξάνθη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και γίνεται τουριστικός προορισμός και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης και έπειτα όλους τους Ξανθιώτες και όλους τους Δημοτικούς υπαλλήλους που συνέβαλαν και συμβάλουν σε όλο αυτό τον θεσμό.»
Αναφερόμενος στο αν προέκυψαν προβλήματα κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης ο Δήμαρχος Ξάνθης, υπογράμμισε ότι «όταν δέχεσαι τόσο πολύ κόσμο σε μια επαρχιακή πόλη είναι λογικό να υπάρξουν και κάποια προβλήματα, κάποιες ελλείψεις ή γκρίνιες, αλλά καλό είναι να κοιτάμε το σύνολο, το…δάσος και όχι το δέντρο. Βεβαίως και όλα καταγράφονται και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε και να τα λύσουμε, χρόνο με το χρόνο.»

«ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»
Ικανοποιημένοι είναι σε ένα επίπεδο και οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης, είδαν σημαντική βελτίωση της κατάστασης αναφορικά με το γεγονός ότι στη συνείδηση πολλών έχει εντυπωθεί πως πρόκειται για έναν διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό, τον οποίο έχουμε χρέος όλοι να προστατεύουμε, ανεξάρτητα αν ζούμε εκεί ή όχι.
«Τόσα χρόνια ο θεσμός αυτός των Γιορτών Παλιάς Πόλης έχει καταξιωθεί. Από τη στιγμή που έρχεται τόσος κόσμος στα σοκάκια της, σαφώς και θα δημιουργούνται προβλήματα» αναφέρει ο Πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων του οικισμού, Αντώνης Πασχάλης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «τα τελευταία χρόνια προοδευτικά, κατάλαβαν οι σύλλογοι πρώτα από όλα ότι πρέπει να αυτοδεσμεύονται ως προς το ωράριο λειτουργίας, ενώ έχει βελτιωθεί σημαντικά και το καθεστώς υγιεινής.»

ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησαν και οι βάρδιες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όπως αναφέρει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Αθανάσιος Πάσχου, ο οποίος μάλιστα όπως σημείωσε «γενικά οι Γιορτές Παλιάς πόλης, δεν έχουν καμία σχέση με τα καρναβάλια για παράδειγμα, όπου εκεί τα περιστατικά μέθης είναι πολλά. Σε αυτές τις εκδηλώσεις, πρώτα από όλα το ποτό συνδυάζεται με το φαγητό, ενώ ως επί τω πλείστον, λόγω καλοκαιριού, τα ποτά που καταναλώνονται είναι κυρίως μπύρες. Συνεπώς είναι πιο δύσκολο να επέλθει σε κάποιον η κατάσταση της μέθης. Μέθη την οποία συναντά κανείς πιο εύκολα κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών, αφού λόγω χειμώνα, καταναλώνονται ρετσίνες και κρασιά, ποτά τα οποία φέρνουν πιο εύκολα την μέθη.»