Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Φίλιππος Τσαλίδης


Ο Φίλιππος Τσαλίδης βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για τις εργασίες της 80ης Διεθνούς Έκθεσης. Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης αρχικά παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Πρωθυπουργού. Ο Υφυπουργός, μεταξύ άλλων είπε στον χαιρετισμό του: «Επιθυμώ να υπογραμμίσω αυτόν τον ιδιαίτερο συμβολισμό, δεδομένου ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης γιορτάζει φέτος τα 89 χρόνια της, σχεδόν αιωνόβια, από το 1926, αλλά μόνο 80 εκθέσεις. Ξεκίνησε μετά από μία μεγάλη καταστροφή για τον ελληνισμό, μέσα στη ζοφερή δεκαετία του 1920, για να εμπνεύσει ελπίδα και αισιοδοξία για την ανάπτυξη της Ελλάδας.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε φορά, έχουμε ανάγκη να ανανεώσουμε αυτό το μήνυμα. Ο κόσμος της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού είναι παρόν και μας δίνει τη δύναμη να βαδίσουμε τον δρόμο του μέλλοντος. Και νομίζω, ότι πράγματι αυτές είναι οι αστείρευτες δυνάμεις που έχει η χώρα. Ο πλούτος των ανθρώπων της εργασίας και της επιστήμης, τα ευρηματικά και ανήσυχα μυαλά, η ισχυρή θέληση και δυνατότητα να γεννιούνται νέες ιδέες, μας εμπνέουν την πεποίθηση ό,τι θα υπερβούμε τη δύσκολη ώρα και θα προχωρήσουμε.
Είναι οι νέοι επιχειρηματίες, οι νέοι επιστήμονες, κάποιοι από τους οποίους υπήρξαν φοιτητές μας κύριε Πρόεδρε, τους γνωρίζαμε, τους ξεχωρίσαμε, αυτοί είναι που θα στηρίξουν το μέλλον της πατρίδας μας. Εμείς, οι δάσκαλοί τους, οι πολιτικοί, η ηγεσία αυτής της χώρας, έχουμε χρέος να μην τους απογοητεύσουμε».


Στη συνέχεια, και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο, ο Υφυπουργός εγκαινίασε τον εκθεσιακό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης όπου τόνισε πως «Γνωρίζουμε όλοι ότι η αποστολή του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Από τη μία, έχει την επιχειρηματική αξιοποίηση του λιμανιού, που κατά την άποψη μου είναι ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος.
Από την άλλη, έχει μία ιδιαίτερη αποστολή, να διαφυλάττει την πολιτιστική ταυτότητα, την οποία το λιμάνι προσδίδει στην πόλη μας.
Πρέπει να ομολογήσω ότι η Πολιτεία δεν στάθηκε αρωγός, στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της επιχειρηματικής αξιοποίησης του λιμανιού.
Το περίπτερο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης που εγκαινιάζουμε σήμερα, θα συμβάλει για να γίνει ευρέως γνωστή στο κοινό, η προσπάθεια και το έργο της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης».


Τέλος, την Κυριακή, ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στο Περίπτερο 15, όπου επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τον εκθεσιακό χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας ΑΜΘ, της ΓΓΕΤ, των Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας και Θράκης), ενώ εκεί υποδέχθηκε και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.