Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τις πταίει….στη ΝΔ (;)


Έκπληξη στους…κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στο Νομό Ξάνθης, αφού παρά το γεγονός ότι όλοι ήταν σχεδόν βέβαιοι ότι η μια έδρα από τις τρεις θα… «πάει» στο κόμμα και στον Αλέξανδρο Κοντό, τα ξημερώματα της Δευτέρας ανατράπηκαν όλα τα δεδομένα και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε και την τρίτη έδρα.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι προεκλογικά η αισιοδοξία του κόμματος τοπικά ήταν αρκετά μεγάλη και αυτός μάλιστα ήταν και ο λόγος που το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ξάνθη αποτέλεσε μια αρκετά δύσκολη υπόθεση, με δεδομένο ότι για την δεύτερη θέση της υποψηφιότητας προοριζόταν η Γεωργία Ανδρέου αλλά στο τέλος αυτή «κατελήφθη» από τον Μπιρόλ Ακήφογλου, με σκοπό το… «άνοιγμα» του κόμματος στη μειονότητα και με προοπτική όχι μια αλλά ίσως και δύο βουλευτικές έδρες της ΝΔ, στο νομό Ξάνθης.
Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό, ίσως να στέλνει και ένα μήνυμα στο κόμμα πανελλαδικά  αλλά και τοπικά, για ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση.

«ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ»
 «Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Είναι μια έκπληξη για μένα πανελλαδικά αλλά και τοπικά.
Τελικά αποδείχθηκε ότι ο κόσμος πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη πορεία. Εύχομαι στους συναδέλφους καλή πορεία στο έργο τους και τους συγχαίρω. Ήταν για αυτούς μια επική νίκη» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Μπιρόλ Ακήφογλου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί γιατί μας περιμένουν δύσκολες μέρες. Οι αριθμοί και η όλη κατάσταση περιγράφεται μόνο με μελανά χρώματα και όποιος νομίζει ότι είναι ώρα για πανηγυρισμούς, πλανάται.»
«Τοπικά ήταν μεγάλη η έκπληξη, να «χάσει» την έδρα η Νέα Δημοκρατία αλλά σαφώς και αυτό είναι και ένα ηχηρό μήνυμα για το κόμμα και για τον κεντροδεξιό χώρο. Αλλά το τοπικό αποτέλεσμα, δεν διαμορφώθηκε μόνο από την ψήφο της μειονότητας» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «αν αναλύσετε τις ψήφους στην ορεινή περιοχή, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει πτώση. Αυτό σημαίνει ότι κάναμε και εμείς τον αγώνα μας εκεί και προσπαθήσαμε.»

«ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…»
Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω και από το εκλογικό αποτέλεσμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αγώνας για το καλό του τόπου πρέπει να συνεχιστεί και αυτό βέβαια προϋποθέτει συνεννόηση και αλληλοϋποστήριξη των στελεχών, πανελλαδικά αλλά και τοπικά προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η…. «κρίση.»
 «Με αυτή την εκλογική «μάχη»,όλοι ήρθαν αντιμέτωποι με τους πολίτες που είναι π προβληματισμένοι και ανήσυχοι για την επόμενη ημέρα. Όσοι συμμετείχαμε στον αγώνα αυτό, έχουμε την υποχρέωση να αγωνιστούμε για το καλό των συμπολιτών μας, της χώρας μας και του τόπου μας, με όλες μας τις δυνάμεις» αναφέρει από την δική της πλευρά η Γεωργία Ανδρέου επισημαίνοντας ότι «δεν περισσεύει κανείς. Δεν υπάρχει περιθώριο να χρονοτριβούμε και οφείλουμε να συγχαρούμε τον νικητή, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, να ευχηθούμε να δημιουργηθεί μια ισχυρή κυβέρνηση και εμείς σαν αντιπολίτευση θα είμαστε δίπλα τους, στο πλευρό τους και θα διορθώνουμε, καλοπροαίρετα πάντα, τα λάθη, πάντα για το καλό αυτού του τόπου.»