Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τα νέα της...Αστυνομίας στην Περιφέρεια

Πλούσιο σε...συλλήψεις είναι το Αστυνομικό δελτίο του διημέρου περιφέρειά μας, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
Συνελήφθησαν χθες (21-9-2015) σε χωριό και την πόλης της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 48, 37 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχής ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα :
Χθες το πρωί, στη Δράμα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν τους δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 37 και 36 ετών, διότι εντόπισαν στην κατοχή τους 2 σύριγγες με διάλυμα του φαρμακευτικού σκευάσματος SUBOTEX και 1 συσκευασία, που περιείχε θρυμματισμένο δισκίο του ίδιου φαρμακευτικού σκευάσματος.
Χθες το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνέλαβαν τον 48χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο αγρόκτημά του, καθώς και την κατοχή του, εντόπισαν 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,20 έως 2 μέτρων, 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4,1 γραμμαρίων και 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.
Κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια κάνναβης και οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.



ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Συνελήφθησαν χθες (21-9-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 41χρονος, υπήκοος Γεωργίας και ένας 46χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και οκτώ (8) υπήκοοι Ιράκ.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε Επαρχιακή Οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, έκαναν σήμα στάσης στον 41χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει. Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω, ο δράστης εισήλθε σε αγροτική οδό, ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθόσον συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 41χρονο, περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της αντίστασης και της πλαστογραφίας, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, ενώ όπως προέκυψε, οι πινακίδες κυκλοφορίας του παραπάνω οχήματος, είναι πλαστές.
Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (ύψος Σουφλίου), κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης συνέλαβαν τον 46χρονο, διότι, τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι σε βάρος των τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς τέσσερα (4) πλαστά δελτία ταυτότητας, των αρχών της Βουλγαρίας.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
4 πλαστά δελτία ταυτότητας
1 ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας
5 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Συνελήφθη χθες (21-9-2015) το απόγευμα, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Γερμανίας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διαχειριζόταν κλεμμένη ιδιοκτησία, κατ’ επανάληψη και με σκοπό το κέρδος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

«ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ» ΣΕ 21ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ 19ΧΡΟΝΗΣ ΣΕ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Συνελήφθη προχθές (20-9-2015), από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή αστυνομικών του οικείου Τμήματος Ασφαλείας, 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καθώς και για απειλή, εξύβριση και δυσφήμηση.
Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο 21χρονος την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει μέσω διαδικτύου προσωπικές φωτογραφίες της, που είχε στην κατοχή του.
Μάλιστα, η 19χρονη ενημερώθηκε για την ύπαρξη σε ιστοσελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδούς προφίλ, που έφερε το όνομα της και όπου είχαν αναρτηθεί οι προαναφερθείσες φωτογραφίες. Από το συγκεκριμένο προφίλ απεστάλησαν αιτήματα φιλίας σε συγγενικά και προσφιλή της πρόσωπα, κατά τρόπο ώστε να γίνουν αποδέκτες των αναρτημένων φωτογραφιών.
Ακολούθως, ο 21χρονος συνελήφθη και διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, κάρτες μνήμης, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, μαζί με την κάρτα SIM.
Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.) για περεταίρω εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.