Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Από τον…έναν στον άλλον, το «μπαλάκι» της ευθύνης στην Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Ξάνθη


Μπορεί στην Δημοκρατική Συμπαράταξη τοπικά να επικρατούσε αισιοδοξία, τουλάχιστον για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα και μια τρίτη θέση στην κατάταξη, ωστόσο αυτή ήρθε…τέταρτη και μάλλον… «καταιδρωμένη» αφού δεν κατάφερε να συσπειρώσει ούτε τους… «άστεγους» ψηφοφόρους του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, ούτε και κάποιους ψηφοφόρους από το…καθεαυτού ΠΑΣΟΚ αλλά και από την ίδια τη ΔΗΜ.ΑΡ, παρά το γεγονός ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ήταν στέλεχός της.Το τι ακριβώς έφταιξε, κανείς δεν μπορεί ακόμη να το γνωρίζει, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αν και η κατάρτιση του ψηφοδελτίου ήταν μια πολύ δύσκολη υπόθεση, τα…ηχηρά στον τόπο ονόματα πολλά και τα δεδομένα ανατρέπονταν το ένα μετά το άλλο, μάλλον ήταν «λάθος» το πρώτο όνομα, αυτό του κ. Γκαρμπούνη, όπως άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα πανελλαδικά και τοπικά, στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ και σημειώνοντας παράλληλα ότι πέρα από αυτό, «μάλλον φταίει και η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ που δεν στήριξε αυτό το εγχείρημα.»
«ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ.ΑΡ ΚΑΙ Η ΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Τ.Ο ΠΑΣΟΚ»
«Πανελλαδικά το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επιβραβεύει το ότι έγινε ένα βήμα μικρό μεν αλλά σημαντικό, όπως δείχνει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Το εγχείρημα αυτό μπορεί να έχει συνέχεια και με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνεται αυτό που λέγαμε προεκλογικά, ότι χρειάζεται διεύρυνση του χώρου με δυνάμεις δημοκρατικού κέντρου. Της πολιτικής οικολογίας καθώς και δυνάμεις ευρωπαϊκές και μεταρρυθμιστικές, που βρίσκονται σήμερα αλλού» αναφέρει ο ίδιος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το αποτέλεσμα αυτό των εκλογών, επιβεβαιώνει ακόμη ότι ήταν «λάθος» η θέση του Ποταμιού για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, γιατί αν γινόταν σύμπραξη, θα ήμασταν τώρα στην θέση, στην οποία δυστυχώς, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.»
«Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι το εγχείρημα αυτό για να συνεχιστεί, έχει δυο βασικές προυποθέσεις:
1. Να μην αποτελέσει κίνηση ανασύστασης του παλιού ΠΑΣΟΚ, αλλά μια πρωτοβουλία με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Αυτό αφορά τόσο το προγραμματικό αξιακό πλαίσιο, όσο και τα πρόσωπα και εδώ είναι αυτονόητη η ευθύνη κάποιων προσώπων να διευκολύνουν με την στάση τους κάποιες εξελίξεις.
2. Να μην αποτελέσει μόνο μια κίνηση κορυφής κομμάτων, αλλά μια πρωτοβουλία ανοιχτή στις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και σε νέους ανθρώπους με πρόσκληση για ενεργή συστράτευση σε όλους τους πολίτες και τα στελέχη του χώρου που δεν έχουν κομματική στέγη και παρακολουθούν «αμήχανα» τις εξελίξεις» συνεχίζει ο κ. Γκαρμπούνης, σημειώνοντας ότι «τοπικά τώρα, είναι φανερό ότι ακολουθήθηκε αντίστροφη πορεία σε σχέση με πανελλαδικά. Είχαμε πτώση του σχήματος στο νομό μας και αυτό οφείλεται στο ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ήταν στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ και όχι του ΠΑΣΟΚ αλλά και στο ότι η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, δεν στήριξε αυτό το εγχείρημα.
Θα πρέπει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ να καταλάβει ότι είναι του…4% στην Ξάνθη και όχι του 44% και να αλλάξει πρακτικές που έχουν σχέση με προσωπικούς παραγοντισμούς και ιδιοτέλειες.»

«ΔΕΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ»
Με την φράση «η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι από τους ηττημένους τοπικά αλλά η πανωλεθρία της Νέας Δημοκρατίας, συγκαλύπτει την ήττα της» σχολιάζει ο Ανέστης Αντωνιάδης, δεύτερος υποψήφιος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για την Ξάνθη, το εκλογικό αποτέλεσμα.
Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει ότι «πανελλαδικά μεγάλος νικητής είναι ο κ Τσίπρας και η αποχή αν και σε σχέση με τον Ιανουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 5000 λιγότερες ψήφους. Από εκεί και πέρα ο δεύτερος «κερδισμένος» είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας εφησυχάσει. Έχουμε πολύ δουλειά.
Τοπικά τώρα μεγάλος νικητής στο νομό είναι και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, που πάλι όμως σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, είναι χίλιες ψήφους «κάτω» και δεύτερος νικητής και εδώ, είναι η αποχή.»
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, είναι από τους ηττημένους τοπικά, αλλά η πανωλεθρία της Νέας Δημοκρατίας, συγκαλύπτει την ήττα της.
Πρέπει βέβαια να ευχαριστήσουμε τους 2355 ψηφοφόρους, που μας στήριξαν. Δυστυχώς με επικεφαλή από την ΔΗΜ.ΑΡ δεν καταφέραμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, ούτε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ και αυτό φαίνεται από τους 7000 λιγότερους ανθρώπους που ψήφισαν στο Νομό μας, αλλά και από τα λευκά και τα άκυρα, που ήταν χίλια παραπάνω σε σχέση με τον Ιανουάριο» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «αυτό στέλνει και ένα μήνυμα τοπικά ότι τα κόμματα δεν είναι σωστά δομημένα και έχουν κάνει την πολιτική αποκρουστική στους πολίτες και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε άμεσα.
Και είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, αυτό θα το πετύχει.»