Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Η κίνηση των αθλητικών σωματείων της Ξάνθης

Η πόλη της Ξάνθης έχει πολύπλευρη παρουσία σε όλα τα μεγάλα αθλήματα σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με πολλές επιτυχίες. Εδώ θα δείτε τα νεότερα για την αθλητική κίνηση της πόλης μας ανά άθλημα.

 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η Ξάνθη μπορεί να μην έχει εκπρόσωπο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όμως σε τοπικό επίπεδο η νέα αγωνιστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς η πρώτη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα με τον Ορφέα Ξάνθης, την Ασπίδα Ξάνθης και την Αναγέννηση Θαλασσιάς να ξεχωρίζουν με την απόδοσή τους. Τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης ξεκινάνε το ερχόμενο Σάββατο 12/9 με την ώρα διεξαγωγής των αγώνων να είναι προγραμματισμένη για τις 16:30 το απόγευμα.





 
ΜΠΑΣΚΕΤ
Η Ασπίδα Ξάνθης την περσινή αγωνιστική σεζόν υποβιβάστηκε από την Β’ Εθνική κατηγορία, όμως αυτό δεν πτόησε τους ιθύνοντες της ομάδας, καθώς κατάφεραν να κρατήσουν τον βασικό κορμό της ομάδας, προσθέτοντας ποιοτικές μονάδες με την σημαντικότερη προσθήκη να κρίνεται αυτή του 24χρονου guard Νίκου Χατζημιχαηλίδη, ο οποίος ήταν στέλεχος της ομάδας της Ευκαρπίας από την Θεσσαλονίκη η οποία κατάφερε πέρσι να ανέβει από την Γ’ Εθνική κατηγορία στην Β’ Εθνική. Η προετοιμασία της ομάδας πραγματοποιείται τις τελευταίες δυο εβδομάδες στο ΔΑΚ Ξάνθης και η πρώτη φιλική εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/9 απέναντι στον Αστέρα Καβάλας. Οι επίσημες υποχρεώσεις ξεκινάνε στις 11/10 με την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας απέναντι στον Ορφέα Ν. Σκοπών από τις Σέρρες, ενώ έχει δηλωθεί και η συμμετοχή στο Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Ο Αρίωνας Ξάνθης από την άλλη πλευρά, αλλάζει άρδην πρόσωπο για τη νέα χρονιά προωθώντας πολλούς παίκτες από την εφηβική ομάδα η οποία κατάφερε να τερματίσει 5η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ έκανε και τρεις μεταγραφές, με τη σημαντικότερη να είναι αυτή του Βασίλη Λιβησιανού από την Ασπίδα Ξάνθης. Η προετοιμασία της ομάδας για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ξεκίνησε την Δευτέρα υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Αρβανιτίδη, με τις φιλοδοξίες για μια καλή παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς πέρσι ο Αρίων τερμάτισε τελευταίος.



 ΒΟΛΕΪ
Στάσιμη είναι η κατάσταση στον Ερμογένη Ξάνθης, στον οποίο συνεχίζεται η προετοιμασία των τμημάτων του συλλόγου εν όψει των πρωταθλημάτων της φετινής σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, το ανδρικό και το γυναικείο τμήμα θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας στις 3/10 με την επιθυμία να υπάρξει μια καλύτερη πορεία από την περσινή η οποία κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΟΛΟ
Ίσως τα πια πολύπαθα αθλήματα της πόλης μας. Η κατάσταση στον Κολυμβητικό Όμιλο Ξάνθης είναι πολύ δύσκολη με το κολυμβητήριο να μην είναι διαθέσιμο εδώ και καιρό, με τους ιθύνοντες του ομίλου να καταφεύγουν στην πισίνα του ξενοδοχείου Le Chalet για τις προπονήσεις τους. Παρόλα αυτά η δύσκολη κατάσταση δεν εμπόδισε την συμμετοχή της ομάδας πόλο του ΚΟΞ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όπου δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο για τη Β’ Εθνική τερματίζοντας 6η. Στην κολύμβηση υπήρξαν σποραδικές επιτυχίες, κυρίως σε παιδικά και εφηβικά τουρνουά, καθώς οι παράγοντες του ομίλου κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη χρήση του κολυμβητηρίου της Κομοτηνής για τις προπονήσεις τους. Για τη νέα σεζόν δεν υπάρχει κανένα νεότερο μέχρι στιγμής, με τις ευχές μας να ανοίξει και πάλι το κολυμβητήριο της πόλης μας προκειμένου να γίνονται οι προπονήσεις των ομάδων πόλο, αλλά και των κολυμβητών μεθοδικά αλλά και με ασφάλεια.


ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Η Ασπίδα Ξάνθης πανηγύρισε πέρσι την άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία ανδρών και έχει προχωρήσει σε αρκετές μεταγραφές εν’ όψει της νέας σεζόν που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Η προετοιμασία της ομάδας έχει ξεκινήσει από τις 17 Αυγούστου, με τη πρώτη φιλική αναμέτρηση να διεξάγεται την Κυριακή 6/9 στην Αλεξανδρούπολη με αντίπαλο τους τοπικούς Κύκλωπες. Ο στόχος για φέτος σύμφωνα με τα στελέχη της ομάδας είναι η αξιοπρεπής παρουσία στη νέα πρόκληση του πρωταθλήματος της Α2.