Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η κοινωνική παρέμβαση του Τεκτονικού Ιδρύματος με 280.000 ευρώ προς ευπαθείς ομάδες





Η τεράστια κοινωνική παρέμβαση του Τεκτονικού Ιδρύματος Ελλάδος ξετυλίχθηκε και πάλι, όπως κάθε χρόνο,  μέσα από ειδική εκδήλωση πού έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Με το ποσόν των 280.000 ευρώ από το υστέρημά τους, τα μέλη του Ιδρύματος, έτειναν  χείρα βοηθείας- βάλσαμο στην αγωνία αυτών, που μέσα από δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, έχουν ταχθεί και υπηρετούν το θεάρεστο έργο στήριξης και ενίσχυσης του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου μας.
Έτσι, η προσφορά αγάπης και υποστήριξης προβάλει ως καθήκον όλων μας. Και κάτω από αυτό το πνεύμα, διατέθηκαν ποσά από 3.000 έως 5.000 ευρώ σε διατακτικές τροφίμων προς 25 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι μόνον.


Σε άλλα οκτώ ιδρύματα, μεταξύ των οποίων η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης και ο Πανελλαδικός Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων, διατέθηκαν, με τη μορφή υποτροφιών, επίσης, ποσά από 3.000- έως 5.000 ευρώ. 
Ανάλογα ποσά διανεμήθηκαν επίσης με τη μορφή υποτροφιών, επιταγών ή βραβείων σε συλλόγους, ιδρύματα και πρωτοβουλίες, όπως η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, οι Γιατροί του Κόσμου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, ενώ δόθηκαν υποτροφίες και διατέθηκαν ποσά για την αγορά διδακτικού και εποπτικού ηλεκτρονικού υλικού σε άλλους πέντε οργανισμούς και ιδρύματα.


Μέσα στην παγκοσμιότητα του πλανήτη μας, ο ελληνικός μικρόκοσμος μαστίζεται από ανεργία, οικονομική ανέχεια και γενικευμένη φτωχοποίηση, ενώ οι κίνδυνοι διάλυσης του οικογενειακού ιστού και της κατάπτωσης των αξιών δεν βρίσκονται προ των τειχών αλλά ανάμεσά μας.
Η προσφορά των Ελλήνων τεκτόνων, που και αυτοί δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο της κρίσης, έχει διπλή σημασία:
Την φιλανθρωπία προς τον παντοιοτρόπως πάσχοντα και την εκπλήρωση του Τεκτονικού Οράματος που είναι άρρηκτα συνυφασμένο με ένα πολύπτυχο εννοιών, όπως αλληλεγγύη, ευποιία, φιλαλληλία, δωρεά και αρωγή.
Ο πρόεδρος του Τεκτονικού Ιδρύματος Ελλάδος κ. Γεώργιος Βασιλογεώργης άλλωστε, το  επεσήμανε χαρακτηριστικά:


-Το Τεκτονικό Ίδρυμα εκ των αρχαιοτέρων σε λειτουργία και δραστηριότητα θεσμικών ιδρυμάτων ευποιίας και παιδευτικής κοινωνικής δραστηριότητας από της ιδρύσεώς του επιτελεί τον σκοπό του στον τομέα της Κοινωνικής  Αλληλεγγύης. Έναν σκοπό που σε χαλεπούς καιρούς για την Ελληνική Κοινωνία αθόρυβα και αποτελεσματικά λειτούργησε επικουρικά στις προσπάθειες του Κράτους από πάρα πολύ παλιά.
Και συμπλήρωσε:
-Και μην διστάσει κανένας να έρθει σε επαφή μαζί μας  οποτεδήποτε χρειαστεί κάτι. Οι Τέκτονες γι αυτό είναι εκεί και δίνουν τον εαυτό τους, πρώτα από όλα, στην Ελληνική Κοινωνία.

Ιδιαίτερη ήταν και η παρέμβαση του Μίμη Πλέσσα που μεταξύ άλλων είπε:
-Ξέρετε  τι σπουδαίο πράγμα είναι να πρέπει να καταλάβεις πώς μέσα από μια τέτοια προσήλωση στα τυπικά του Τεκτονισμού μπορεί να βγαίνουν τέτοιες Ελευθερίες; Τι είναι εκείνο που κάνει αυτούς τους συγκλονιστικούς Αδελφούς μου να έχει ο καθένας τον τρόπο να είναι τυπικός και συγχρόνως Ελεύθερος; Είναι το δικαίωμα πού έχουμε όλοι κάποια στιγμή να αναθεωρούμε. Εμείς λοιπόν πού είμαστε έτοιμοι να αναθεωρούμε, είμαστε  έτοιμοι να δεχθούμε και όλα τα πράγματα και να έχουμε πάντα μια πόρτα ανοιχτή  για να νοιώσουμε όσα στα  μύχια της ψυχής τους κρατούν οι συνάνθρωποί μας.
Σε μια κοινωνία, που βυθισμένη στην κρίση της εποχής αγκομαχεί προσπαθώντας, μέσα από αντίξοες συνθήκες, τις οποίες όλοι βιώνουμε, να διατηρήσει την συνοχή και την αξιοπρέπειά της, το Τεκτονικό Ίδρυμα έρχεται  και πάλι αρωγός στην ανθρώπινη ανάγκη.
Ο κόσμος μας σήμερα θυμίζει ανθρωπάκια με γυρισμένες πλάτες στο πρόβλημα και την ανάγκη του πλησίον μας. Αντίθετα, το Τεκτονικό Ίδρυμα, με μέλη που έχουν τοποθετήσει τον Άνθρωπο στο κέντρο της φιλοσοφίας τους στέκεται πάντα παρών με την ίδια έκφραση αγάπης για όλους, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής, χρώματος.




Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/koinonia/vinteo-h-koinwnikh-paremvash-toy-tektonikou-idrumatos-me-280-000-eyrw-pros-eypatheis-omades.3830383.html