Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Έως την Πέμπτη 31/12 η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2016

Μέχρι την Πέμπτη 31/12, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα από το υπουργείο Οικονομικών, οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 ενώ σε διαφορετική περίπτωση, τους περιμένει πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών στο διπλάσιο. 
Σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου, δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Ωστόσο είναι οι φήμες, για μια μικρή παράταση δυο έως τριών ημερών, η οποία όμως αν υπάρξει θα ανακοινωθεί την τελευταία στιγμή.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 
Ο τρόπος εκτύπωσης των τελών κυκλοφορίας είναι απλός. Ο χρήστης πληκτρολογεί τη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp και στη συνέχεια κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».
Στη συνέχεια μεταφέρεται στη σελίδα όπου πρέπει να γράψει το ΑΦΜ του, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».
Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση.
Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση», προκειμένου να πάρει στα χέρια του το απόκομμα με το οποίο καλείται να πληρώσει το ανάλογο ποσό, για το έτος 2016.