Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Π. Μυλωνάς: Ο Συγγραφέας του βιβλίου «Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων», μιλά στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Τους λόγους για τους οποίους έφτασε στο σημείο να γράψει ένα βιβλίο…αλλιώτικο από τα άλλα, καθώς και το τι ακριβώς είναι αυτό το σύνδρομο, εξηγεί σε συνέντευξή του, που παραχώρησε στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Παναγιώτης Μυλωνάς.
Ένας άνθρωπος του οποίου το επάγγελμα δεν έχει καμία σχέση με την ιατρική.
Σχέση την οποία ωστόσο «απέκτησε» μετά από προσωπική του εμπειρία, αφού έπασχε από το «Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων», όπως αναφέρεται και στο ομώνυμο βιβλίο του.

«ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ»
«Το βιβλίο «Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων (Σύνδρομο Έλλειψης Ενέργειας) – Μύθοι και Πραγματικότητα» είναι αποτέλεσμα μιας προσωπικής υπόσχεσης την οποία είχα δώσει στον εαυτό μου, όταν αντιμετωπίζοντας έναν όλεθρο (havoc) στην υγεία μου, άγνωστης προέλευσης και με την εμφάνιση πολύ περίεργων συμπτωμάτων ταυτόχρονα, αβοήθητος από την συμβατική ιατρική και ψάχνοντας για ελπίδες και για απαντήσεις, χτυπώντας πολλές πόρτες και «πορευόμενος εν σκιά θανάτου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Δαυίδ στους Ψαλμούς, ότι αν κάποια στιγμή μπορέσω και βρω την άκρη, θα μοιραστώ την εμπειρία μου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο, σε όσους δείξουν ενδιαφέρον» αναφέρει ο Παναγιώτης Μυλωνάς.

Η ΚΟΠΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΥΠΟΠΤΑ» ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
«Τα επινεφρίδια είναι δύο αδένες , σε σχήμα τριγώνου-πυραμίδας και βρίσκονται επικείμενα επί των δυο νεφρών του οργανισμού μας . Τα δυο επινεφρίδια παράγουν πολύ σημαντικές ορμόνες για τον οργανισμό (πάνω από 50). Κόπωση επινεφριδίων καλείται η μη ικανότητα του σώματος μας (μέσω των ανωτέρω αδένων), να ανταποκριθεί σωστά και να ξεπεράσει την οποιαδήποτε στρεσογόνα κατάσταση, από οποιαδήποτε αιτία και αν προέρχεται αυτή (ψυχολογική, συναισθηματική, φυσική, διατροφική, περιβαλλοντική)» συνεχίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η μη φυσιολογική έκκριση των ορμονών, με τον κύριο λόγο να τον παίζει η κορτιζόλη, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η λειτουργία διαφόρων βασικών οργάνων του οργανισμού. Αλλαγές συμβαίνουν ταυτόχρονα στον τρόπο μεταβολισμού των τροφών, στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών και των υγρών του σώματος, στους ρυθμούς της καρδιάς, στο καρδιαγγειακό σύστημα, στην ισορροπία του σακχάρου στο αίμα, στην δυνατότητα παραγωγής ενέργειας, στον ύπνο, στην διάθεση, στο νευρικό μας σύστημα, στην σεξουαλική μας δραστηριότητα και ο κατάλογος δεν τελειώνει. Μπορούμε να πούμε ότι η κόπωση επινεφριδίων σε μεταμορφώνει εξ ολοκλήρου σε έναν άλλον άνθρωπο που δεν αναγνωρίζεται ούτε από τους οικείους του, φέρνοντας μια πανωλεθρία στην ζωή του. Το χρόνιο stress λοιπόν από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχεται αυτό (ψυχολογική, συναισθηματική, φυσική, διατροφική, περιβαλλοντική), το οποίο καταπονεί συνεχώς τα επινεφρίδια, είναι η κύρια αιτία της εμφάνισης της κόπωσης των επινεφριδίων.»
Μάλιστα όπως υπογραμμίζει «τα συμπτώματα είναι τα εξής : νιώθω εξαντλημένος όλες τις ώρες της ημέρας. Δεν μπορώ εύκολα να κοιμηθώ τα βράδια. Σηκώνομαι συχνά κατά την διάρκεια της νύχτας. Το πρωί σηκώνομαι δύσκολα από το κρεβάτι νοιώθοντας σαν να μην ξεκουράστηκε το σώμα μου κατά την διάρκεια της νύχτας. Αρρωσταίνω πολύ εύκολα και αργώ να συνέλθω ακόμη και από ένα απλό κρυολόγημα. Με ενοχλούν οι θόρυβοι και τα δυνατά φώτα. Νοιώθω καταθλιπτικός κατά την διάρκεια της ημέρας. Νοιώθω μυστηριώδεις πόνους οι οποίοι ταξιδεύουν σε ολόκληρο το σώμα μου. Δεν μπορώ να εξηγήσω το πάχος-πρήξιμο στην κοιλιακή μου χώρα. Στρεσάρομαι πλέον πολύ εύκολα και για ασήμαντους λόγους. Δεν μπορώ πλέον να διαχειριστώ το άγχος. Έχω πεσμένη λίμπιντο. Έχω έντονη την επιθυμία για αλάτι και για αλμυρά τρόφιμα. Είμαι συνεχώς ανήσυχος. Η ενέργειά μου έχει πέσει κατακόρυφα. Η μνήμη μου έχει εξασθενήσει.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στο βιβλίο, σύμφωνα με το παραπάνω σύνδρομο, αντλήθηκαν από την Αμερικάνικη βιβλιογραφία και από πολλές έγκυρες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο βιβλίο στην Ελλάδα.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Πρωταρχικός του στόχος είναι να ενημερώσει και να πληροφορήσει τον αναγνώστη τους τρόπους πρόληψης και προφύλαξης των πολύτιμων αυτών αδένων που ονομάζονται επινεφρίδια, τα οποία παράγουν πάνω από 50 διαφορετικές ορμόνες και είναι υπεύθυνα για την διατήρηση της ζωής» τονίζει ο συγγραφέας, σημειώνοντας ότι «δεύτερος στόχος του είναι να προσπαθήσει να οδηγήσει τα άτομα τα οποία βρίσκονται στο πρώτο και δεύτερο στάδιο εξέλιξης της πάθησης, να βελτιώσουν και να αποκαταστήσουν την εύρυθμη και ισορροπημένη λειτουργία των επινεφριδίων. Τα άτομα δε τα οποία βρίσκονται στο τρίτο τελευταίο και πιο δύσκολο στάδιο της κόπωσης των επινεφριδίων, στο οποίο είχα την «τύχη» να βρεθώ, να τα πάρει από το χέρι και να προσπαθήσει να τα φέρει στο σωστό μονοπάτι για το ταξίδι της επιστροφής, προσφέροντας ενημέρωση, έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες παντρεμένες με προσωπικές εμπειρίες, για τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσουν για να βγουν από το αδιέξοδο.»
«Τρίτος του στόχος είναι να προσφέρει πρακτικές ιδέες και tips, χρήσιμα γύρω από τους ορθούς κανόνες της υγείας, της διατροφής και της αντιγήρανσης, διότι όπως θα δούμε προστατεύοντας την λειτουργία των επινεφριδίων, προστατεύουμε σχεδόν όλες τις λειτουργίες και όργανα του οργανισμού μας. Έτσι λοιπόν κανείς αναγνώστης δεν θα μείνει χωρίς να κρατήσει κάτι θετικό για τον εαυτό του.»

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΖΩΗΣ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ»
«Δυστυχώς όλοι μας με τους σημερινούς ξέφρενους ρυθμούς της ζωής, έχουμε παραμελήσει το σπουδαιότερο αγαθό που μας «έχουν» χαρίσει, την υγεία μας. Έτσι όχι μόνον την παραμελούμε, αλλά φροντίζουμε και να την επιδεινώνουμε με την πολύ κακή-ελλιπή διατροφή μας, με την κατανάλωση διαφόρων βιομηχανικών προϊόντων, τις λεγόμενες «άδειες» θερμίδες, με την επαφή μας με πάμπολλα τοξικά προϊόντα και ζώντας σε ένα περιβάλλον , γεμάτο τοξίνες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φθίνουν με τον χρόνο όλα τα αμυντικά συστήματα του οργανισμού, το ανοσοποιητικό σύστημα, με συνέπεια την εμφάνιση πολλών ασθενειών, στις οποίες πολλές φορές η συμβατική ιατρική αδυνατεί να δώσει τις λύσεις.»

«ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΝΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ»

«Ένα γραμμάριο πρόληψης ισοδυναμεί με έναν τόνο θεραπείας. Η πρόληψη λοιπόν αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για όλες τις παθήσεις.»
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο συγγραφέας, μέσα από αυτή τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, σημειώνοντας ότι «πρωτεύοντα ρόλο παίζει βέβαια η σωστή ενημέρωση και η διασταυρούμενη πληροφορία, κάτι στο οποίο συμβάλει κατά πολύ σημαντικό τρόπο το βιβλίο μου. Αποτέλεσμα λοιπόν έρευνας και μελέτης πέντε ετών, αποτελεί το βιβλίο «Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων (Σύνδρομο Έλλειψης Ενέργειας) – Μύθοι και Πραγματικότητα», το οποίο αποτελεί μια βίβλο πρόληψης, αντιγήρανσης και επίτευξης της καλής υγείας και το προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσει κάθε άτομο που θέλει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής – υγείας του.»
Να σημειώσουμε ότι περισσότερες πληροφορίες, πολλά ακόμη άρθρα αλλά και κριτικές για το βιβλίο του κ. Παναγιώτη Μυλωνά, μπορείτε να βρείτε επισκεπτόμενοι την σελίδα www.yourhealthinyourhands.gr