Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

«Μείον» το ταμείο, πολλά τα έξοδα. Από 20% και επάνω η πτώση του τζίρου των καταστημάτων στην Ξάνθη


Από 15 με 20% στα καταστήματα που…«δούλεψαν» μάλιστα λόγω των εορτών ξεκινά η πτώση του τζίρου της αγοράς της Ξάνθης.
Πτώση η οποία είναι ακόμη μεγαλύτερη στα είδη ένδυσης και υπόδησης, με δεδομένο ότι όλοι κοιτούσαν να έχουν τα…απαραίτητα και δώρα για τα παιδιά, παραμερίζοντας τα δικά τους «θέλω» για την αγορά ρούχων.
Ακόμη μάλιστα και το γεγονός ότι ξεκινούν και οι χειμερινές εκπτώσεις, σε καμία περίπτωση δεν φέρνει το…χαμόγελο στα χείλη των επαγγελματιών, αφού ο μισθός και η σύνταξη του Ιανουαρίου, έχει ήδη ξοδευτεί στο τέλος Δεκεμβρίου, με την επόμενη καταβολή να είναι στο τέλος του μήνα.

«ΑΠΟ 15-20% Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΚΑΙ….ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ»
«Η πτώση ξεκινά από 15 έως 20% από τα πρώτα πρώτα μάλιστα δεδομένα. Το που θα φτάσει δεν το ξέρω. Είναι ανάλογα με το είδος των εμπορευμάτων» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαίνοντας ότι «για παράδειγμα τα τρόφιμα δεν φαίνεται να έχουν τόσο μεγάλη πτώση γιατί όλοι κοιτούν τις γιορτές να γεμίσουν το ψυγείο τους και το οικογενειακό τραπέζι.»

«ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗ»
«Από εκεί και μετά έρχονται τα δώρα στα παιδιά, οπότε και εκεί η πτώση του τζίρου είναι χαμηλότερη και μετά από όλα αυτά έρχεται η ένδυση και η υπόδυση, των οποίων η πτώση «χτυπάει» κόκκινο» συνεχίζει ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι «με δεδομένο μάλιστα ότι αν και θα ξεκινήσουν οι εκπτώσεις, ο μισθός και η σύνταξη του Ιανουαρίου «κόλλησαν» σαν…δώρο Χριστουγέννων τον Δεκέμβριο και τώρα θα καταβληθούν στο τέλος Ιανουαρίου, δεν ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε στις εκπτώσεις.»

«ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ…»
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ και έναν ολόκληρο μήνα δεν έλειπε ο χρόνος, αφού υπήρχε ένα «δυνατό» ωράριο καταστημάτων αλλά το χρήμα από τους καταναλωτές. Οπότε κρατάμε μικρό….καλάθι και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στις εκπτώσεις. Είναι ένας μήνας δύσκολος για τους επαγγελματίες, οι οποίοι εκτός των άλλων εξόδων, έχουν μέσα σε αυτά τόσο τους διακανονισμούς τους όσο και το ΤΕΒΕ, ενώ το ταμείο τους, είναι ως επι το πλείστον «μείον» ακόμη και μετά την εορταστική περίοδο» σημείωσε κλείνοντας ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης.