Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

«Άχρηστη η εφαρμογή υποβολής φορολογικών δηλώσεων αν «ανοίξει» νωρίς»


Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα υποβληθούν το 2016 οι φορολογικές δηλώσεις από 6 εκατ. φυσικά πρόσωπα.
Κάτι που σημαίνει βέβαια ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) θα πρέπει να έχει έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τεράστια προβλήματα, προκειμένου να υποδεχθεί τις φορολογικές δηλώσεις.
Ωστόσο όσο γρήγορα και να ανοίξει το σύστημα, υπάρχουν πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία αν δεν ολοκληρωθούν δεν μπορεί να γίνουν οι υποβολές και έτσι επι της ουσίας ενώ θα υπάρχει η εφαρμογή, δεν θα…χρησιμοποιείται.


«Δεν είναι μόνο το ότι το taxisnet παρουσιάζει προβλήματα, αλλά πρέπει να γίνουν και κάποιες γραφειοκρατικές δουλειές τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Συνεπώς και από τον Φεβρουάριο να ανοίξει η εφαρμογή, αν βέβαια ανοίξει θα είναι…άχρηστη» επισημαίνει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ η Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης Ρένα Μπατζακίδου, σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική να ανοίξει ένα σύστημα τόσο νωρίς, ενώ στην ουσία δεν θα χρησιμεύσει πουθενά, αν δεν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τόσο από τους φορολογούμενους όσο και από τους επαγγελματίες του κλάδου.»