Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

443 επιχειρήσεις έκλεισαν, μόλις 263 άνοιξαν στην Ξάνθη το 2015. Μετρά «πληγές» το ΕΒΕ Ξάνθης


Όλο και χειρότερα πηγαίνουν τα πράγματα για τους επιχειρηματίες, αφού τα δεδομένα για το 2015 στο Επιμελητήριο Ξάνθης έχουν αναφέρουν ότι οι διαγραφές των επιχειρήσεων από αυτό ανήλθαν στις 443, την στιγμή που οι εγγραφές ήταν μόλις 263, όπως αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το 2015 στο Επιμελητήριο της Ξάνθης έγιναν σύνολο 263 εγγραφές και 443 διαγραφές επιχειρήσεων. Έχουμε δηλαδή 180 λιγότερες επιχειρήσεις από πέρυσι.»
«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε ο αριθμός των «λουκέτων» να είναι τόσο μεγάλος και να μετρούμε 180 λιγότερες επιχειρήσεις από το 2014» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «καθημερινά έχουμε προβλήματα. Αυτή η φθίνουσα πορεία των επιχειρηματιών όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και όλης της Ελλάδος, αν δεν ληφθούν σωστά μέτρα δεν πρόκειται να σταματήσει.»
Αναφορικά τώρα με το νέο έτος, αυτό του 2016 ο κ. Μωραίτης σημείωσε ότι «είμαστε πλήρως απαισιόδοξοι. Ευχόμαστε βέβαια να μην έχουμε καμία διαγραφή επιχείρησης το νέο έτος αλλά το κλίμα γενικά είναι τόσο απαισιόδοξο που από μόνο του δεν μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε.»