Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Σε... "χειμερία νάρκη" το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων στη Θράκη. Απόλυτη η επικράτηση του Τουρκικού Προξενείου...

Σε απόλυτους αριθμούς είναι η επικράτηση και ο σχεδιασμός του Τουρκικού Προξενείου Θράκης, όπου πέτυχε μεταξύ άλλων διπλωματικό θρίαμβο, έναντι της απόλυτης "υπνηλίας" του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, που φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων εν μέσω πολιτικής κρίσης!


Το Τουρκικό Προξενείο, έχοντας σε απόλυτη συνταύτιση τον κυρίαρχο της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ξάνθη κο Ζεϊμπεκ και υπο την αυστηρή επιτήρηση του επίσης κυρίαρχου αυτοαποκαλούμενου "Μουφτή" κου Μετέ, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την μεγάλη και διαφαινόμενη αποχή του χριστιανικού στοιχείου και να πετύχει όχι μόνο την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, αλλά και την επικράτηση της μουσουλμανικής μειονοτικής ψήφου και στη ΡΟΔΟΠΗ.
Αποτέλεσμα;





Τέσσερις εκλεγμένοι Μουσουλμάνοι Βουλευτές, τρείς απο το ΣΥΡΙΖΑ (Ζεϊμπεκ - Καραγιουσουφ - Μουσταφά - Ιλχαν) και ένας απο το ΠΟΤΑΜΙ.
Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στη Θράκη όσο αφορά τους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης είναι στα χέρια της Μουσουλμανικής Μειονότητας που καθοδηγείται απο το Τουρκικό Προξενείο!

ΗΓΕΤΗΣ Ο ΖΕΪΜΠΕΚ!
Ο κος Ζεϊμπεκ εξελίσσεται σε ηγετική μορφή στο νομό Ξάνθης, όσο αφορά τη μειονότητα, αφού απέσπασε πάνω απο 80% της δυναμικής, και σίγουρα είναι ο υπ' αριθμ. ένας υποψήφιος για υπουργικό θώκο στη νέα κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.




Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, που όμως δεν επιβεβαιώνει η Κουμουνδούρου ο κ. Ζεϊμπεκ "φλερτάρει" με τη θέση του Υφυπουργού ή Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, με ότι φυσικά αυτό συνεπάγεται στις επιδιώξεις της Τουρκίας περι εκλογής Μουφτήδων και μειονοτικής εκπαίδευσης!
Ζητήματα, που η σημερινή "κάστα" του ΥΠΕΞ δεν φαίνεται να διαφωνεί καθόλου και να επιθυμεί να "χρυσώσει" το "χάπι" έναντι της εκλογικής αντιπαροχής με την επιχειρούμενη κατάργηση της Σαρία.
Οι εξελίξεις σε γεωπολιτικό επίπεδο, ιδιαίτερα για τη Θράκη, θα είναι πολύ κρίσιμες...