Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Το... ΠΑΣΟΚ και οι "επιλογές" του!

Σε χαμηλά 30ετίας βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ, που τα προηγούμενα χρόνια τύγχανε της ίδια σχεδόν δυναμικής με το ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που εκεί μετείχε και το χριστιανικό στοιχείο, σε αντίθεση με το σημερινό πολιτικά πρώτο κόμμα.
Οι επιλογές τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, "χάρησαν" την τρίτη έδρα στη Δράμα όπου εκλέχθηκε η κα Κεφαλίδου, και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ τον εδώ σχηματισμό με την πολιτικά αστήριχτη ακόμη και απο τη ΔΗΜ. ΑΡ. υποψηφιότητα Γκαρμπούνη.


Ο κ. Γκαρμπούνης, που ενώ είναι μία εξαιρετική επιστημονική και κοινωνική προσωπικότητα, εντούτοις δεν ήταν δυνατό να εκπροσωπήσει ένα ΠΑΣΟΚ σε μία τόσο εξαιρετικά δύσκολη εκλογική και πολιτική μάχη και μία ΔΗΜ.ΑΡ. που αν κατέβαινε μόνης της στον εκλογικό στίβο, δεν θα έπαιρνε ούτε 0,5%!
Συνεπώς τοπικά ούτε η ΔΗΜ. ΑΡ, προσήλθε στις κάλπες, δεν ενίσχυσε το συνδυασμό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ενώ οι ελάχιστοι ενεργοί της ψηφοφόροι, επώνυμοι δε, ψήφισαν είτε προς ΣΥΡΙΖΑ είτε προς το ΠΟΤΑΜΙ.
Τούτο, κατέστησε το ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ στο Νομό, με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες είτε να δίνουν μάχη προσωπικής πολιτικής επιβίωσης, είτε άλλους να μη... θυμούνται ότι ήταν υποψήφιοι, μιας και έλλειπε το κίνητρο του σταυρού!
Η απόφαση της Χαρ, Τρικούπη να θέσει ένα "διακοσμητικό" ψηφοδέλτιο στην Ξάνθη, με επικεφαλής εκπρόσωπο της ΔΗΜ. ΑΡ. για να της βγουν οι ποσοστώσεις της συνεργασίας σε πανελλαδικό επίπεδο, ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ και έτσι η αποδυνάμωση και αποχή του χώρου, έδωσε ακόμη μεγαλύτερο εύρος στην τρίτη θέση που πήρε η Χρυσή Αυγή.
Οι εσωτερικές ανακατατάξεις, όσο και η συμπεριφορά συγκεκριμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που "φλερτάρισαν" με άλλα κόμματα στο πρόσφατο παρελθόν και εντούτοις αξίωσαν πάλι ρυθμιστικό ρόλο, θα συζητηθούν πολύ στις αμέσως επόμενες ημέρες...
Οσο για τους αναμένοντες την ήττα, είναι βέβαιο ότι χάρηκαν, όμως η χαρά αυτή θα γίνει γρήγορα λύπη, όταν θα τους καταλογιστεί άμεσα η ευθύνη!