Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Απο... "καραμπόλα" το ενδεχόμενο και τρίτης έδρας στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Και μόνο λόγω του εκλογικού νόμου, της μετακίνησης ποσοστών ανα την επικράτεια λόγω του ιδιόμορφου καθεστώτος της λίστας και όχι σταυροδοσίας, ίσως πάρει τελικά την τρίτη έδρα στο Νομό Ξάνθης, ο ΣΥΡΙΖΑ, που τη δύναμή του την άντλησε κυρίως απο τη Μουσουλμανική Μειονότητα σε ποσοστό 75% και ελάχιστα απο το χριστιανικό στοιχείο, που είτε δεν προσήλθε και φάνηκε απο τη μεγάλη αποχή, είτε "μοιράστηκε" σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις.


Τούτη η ιδιόμορφη "επικράτηση", που στην ουσία αποτελεί διαστρέβλωση του εκλογικού αποτελέσματος, δεδομένου ότι άλλοι θα ήταν οι συσχετισμοί αν υπήρχε συμμετοχή και σταυρός προτίμησης, φέρνει πολύ κοντά το ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογή τριών Βουλευτών στο Νομό και αφήνει όλα τα άλλα κόμματα χωρίς εκπροσώπηση και πολλές "πληγές" πλέον εντός και εκτός...

ΟΥΤΕ Ο... ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ...
Βεβαίως, είναι αντιληπτό πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης περίμενε τέτοια ποσοστά αποχής απο το χριστιανικό στοιχείο που τον ευνόησαν να επικρατήσει στο νομό, αλλα΄ούτε και τις "καραμπόλες" που του δίνουν την τρίτη - ίσως - έδρα τελικά στο νομό και πλήρη κοινοβουλευτική επικράτηση.
Ο δε υποψήφιος στην τρίτη θέση, γνωστός συνδικαλιστής του Εργατικού Κέντρου, πρώην ΠΑΣΟΚ, κ. Στογιαννίδης, ούτε στα πιο... "τρελά" όνειρά του θα περίμενε μια τέτοια εξέλιξη!