Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, από τα τοπικά στελέχη των κομμάτων


Το εκλογικό αποτέλεσμα, έδειξε νικητές και ηττημένους, σε πανελλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο και έτσι οι γραμματείς των κομμάτων τοπικά, κάνουν την δική τους εκτίμηση για αυτό.


«ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΔΡΑ…»
«Το αποτέλεσμα πανελλαδικά ήταν αναμενόμενο. Τοπικά βέβαια ήμασταν σίγουροι ότι θα πάμε πολύ καλά αλλά δεν περιμέναμε να πάρουμε και την τρίτη έδρα» αναφέρει ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργος επισημαίνοντας ότι «ο κόσμος από ότι φάνηκε εκτίμησε την ειλικρίνειά μας. Εμείς στην Ξάνθη, κάναμε το προεκλογικό μας σύνθημα πράξη, ξεμπερδέψαμε με το…παλιό και είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε το καινούριο.» 



ΠΙΚΡΙΑ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΞΑΝΘΗΣ
Την πικρία του και την απαγοήτευσή του, από το σύνολο της κατάστασης όπως διαμορφώθηκε εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιώργος Ιγνατιάδης, ενώ δεν θέλησε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση αναφορικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.


«ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»
«Ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα πανελλαδικά. Το «ρεύμα» τόσο στις προηγούμενες εκλογές, όσο και στο Δημοψήφισμα, «έδειχνε» ότι ο Ελληνικός λαός δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο παλιό. Θέλει καινούρια άτομα τα οποία θα κάνουν και την «κάθαρση» των προηγούμενων 40 ετών» υπογραμμίζει η Οργανωτική Περιφερειάρχης των ΑΝ.ΕΛ, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Χρύσα Ούτση, σημειώνοντας ότι «τοπικά είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πήγαμε πολύ καλά. Λυπηρό βέβαια ήταν το αποτέλεσμα, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, με την Χρυσή Αυγή να έρχεται τρίτη «δύναμη» αλλά αυτό δικαιολογείται από το όλο πνεύμα που επικρατούσε και κάποιοι είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη έχει τρεις έδρες και αρχίζει ένα νέο πολιτικό σκηνικό στην περιοχή.

«ΜΕ ΤΟ…ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ Η ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ»
«Παρόλη την λάσπη και τον πόλεμο που δεχθήκαμε, παρά την κομμένη χρηματοδότηση, παρά το γεγονός ότι τοπικά δεν υπάρχουν γραφεία, η Χρυσή Αυγή, κατάφερε και πανελλαδικά και τοπικά να είναι η τρίτη δύναμη. Καταφέραμε και ανεβάσαμε το ποσοστό με το…σπαθί μας» αναφέρει ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη Χρήστος Καπαγερίδης, επισημαίνοντας ότι «τώρα δεν έχει παρά το προξενείο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κόπτονταν για την μειονότητα και θέλησαν να την συσπειρώσουν για να μην πάρει έδρα η Χ.Α, να πουν τι μέτρα θα πάρουν για αυτή σαν κυβέρνηση. Τι μέτρα θα πάρουν για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και τους μικρομαγαζάτορες, γιατί η μειονότητα αποτελείται κυρίως από τέτοια επαγγέλματα;
Πως θα τους βοηθήσουν;»
Κλείνοντας όπως σημείωσε «η Χ.Α δεν έχει κανένα πρόβλημα με την θρησκεία, αρκεί να μην βλάπτει το ελληνικό έθνος και την πατρίδα μας.»

«ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΑΠΟ ΔΗΜ.ΑΡ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»
«Πανελλαδικά είχαμε μια άνοδο, η οποία ήταν αναμενόμενη και πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο «δυνατή», αλλά δυστυχώς ήδη ο κόσμος είχε πάρει την απόφασή του» αναφέρει για την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το αποτέλεσμα, ο Χρήστος Αμανατίδης, επισημαίνοντας οτι «τοπικά δεν πήγαμε πολύ καλά και αυτό οφείλεται και στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, η οποία δόθηκε στην ΔΗΜ.ΑΡ, αποτρέποντας πολλές ψήφους και στην στάση ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να μην συμμετέχουν. Τρίτη και βασικότερη ωστόσο αιτία, για αυτό το αποτέλεσμα τοπικά, είναι οι ψήφοι της μειονότητας, η οποία ακολούθησε μια «γραμμή» που είναι γνωστό σε όλους μας, από πού δίνεται.»

«ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΟ ΚΚΕ»
«Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κ Κουτσούμπα, το ΚΚΕ, δεσμεύεται ότι θα αξιοποιήσει την δύναμή του για ανασύνταξη και ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος. Είναι η μόνη δύναμη που κάνει τον αγώνα της ενάντια στα μνημόνια και στον καπιταλισμό που γεννά τόσα δεινά για τα λαϊκά στρώματα» αναφέρει ο Γραμματέας της Τ.Ε του ΚΚΕ στην Ξάνθη Κώστας Βογιατζής, επισημαίνοντας ότι «το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό του ελληνικού λαού και απέναντι σε κάθε κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί και θα εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα.»
«Η κυβέρνηση, με το μεγάλο κεφάλαιο και την τρόικα, θέλουν να αποσπάσουν την λαϊκή συναίνεση για να υλοποιήσουν τα βάρβαρα μέτρα. Εκτιμούμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτό, θα είναι σε βάρος των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «επίσης στο ΚΚΕ, θα γίνεται ένας συνεπής και συνεχής αγώνας για την απομόνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και χρειάζεται ακόμη πιο μεγάλη ενδυνάμωση του κόμματος, σε χώρους δουλειάς και σε λαϊκές γειτονιές, όπου εκεί ουσιαστικά θα εφαρμοστούν όλα τα σκληρά μέτρα.»
Κλείνοντας ο κ Βογιατζής, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα τοπικά, σημείωσε ότι «στο νομό Ξάνθης, το ΚΚΕ κράτησε τις δυνάμεις του και το γεγονός ότι η τρίτη έδρα «χάθηκε» από την ΝΔ και «πήγε» στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αλλάζει κάτι και βέβαια κάτι τέτοιο δεν θεωρείται…θετική εξέλιξη για τα λαϊκά στρώματα.»

«ΞΕΚΙΝΑΝ ΟΙ….ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ»
«Όλοι μας έχουμε δει ότι αυτές οι εκλογές ήταν έκπληξη για όλους. Συγχαρητήρια στον Ελληνικό λαό για την επιλογή του, με την οποία έδειξε ότι θέλει τον λαϊκισμό, τρέφεται από αυτόν, θέλει τα ψέματα, την δεύτερη ευκαιρία, την Χρυσή Αυγή να είναι «δυνατή» και «ανεβασμένη». Θέλει τους γραφικούς τύπους να είναι στη Βουλή και να εκπροσωπείται σοβαρά από αυτούς. Θέλει την αποχή σε δυσθεόρατα ύψη και αυτό του αρκεί για να συνεχίσει να ζει. Συγχαρητήρια σε όλους μας που δημιουργήσαμε αυτό το πολιτικό σύστημα» αναφέρει από την δική του πλευρά ο Περιφερειακός Συντονιστής του Ποταμιού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Άρης Σαββίδης, επισημαίνοντας ότι «το Ποτάμι, βγαίνει ιδιαίτερα χαμένο από αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Δεν έχει σημασία για τον κόσμο, όμως εμείς πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Την ευθύνη την παίρνει ο επικεφαλής του κόμματος, αλλά σε αυτή την ευθύνη είμαι και εγώ γιατί στήριξα τις επιλογές του και υποστήριξα τον τρόπο με τον οποίο θα κατέβουμε στις εκλογές.»
«Θέλουμε από εδώ και πέρα να δούμε τι δεν πήγε καλά, τι έφταιξε και για αυτό μάλλον το Ποτάμι θα πραγματοποιήσει και συνέδριο. Το σίγουρο είναι ότι το κόμμα αυτό ήρθε για να μείνει, οπότε θα δρομολογήσουμε τις εξελίξεις για την…επόμενη μέρα» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «αρχίζουν σιγά σιγά να «μπαίνουν» οι λογαριασμοί, θα πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση, θα γίνει η ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών. Δεν είμαι αισιόδοξος , αλλά μακάρι να είμαστε εμείς αυτοί που κάνουμε το «τραγικό» λάθος. Αρχίζουν οι δύσκολες μέρες και αυτοί που «δέχτηκαν» τα παραμύθια, αυτοί θα πληγούν από αυτά που θα έρθουν.
Κλείνοντας ο κ Σαββίδης, αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα για το Ποτάμι, σε τοπικό επίπεδο σημειώνοντας ότι «δεχθήκαμε ένα τραγικό αποτέλεσμα για την Θράκη και την Ξάνθη, αφού έχουμε τέσσερις μουσουλμάνους βουλευτές κατ΄επιταγή του προξενείου. Θέλουμε να σκεφτούν και οι μεν και οι δε ότι η περιχαράκωση και η διαφοροποίηση κάνει κακό και στις δυο πλευρές. Εμείς στο Ποτάμι κρατήσαμε άλλη στάση, είπαμε τα πράγματα με ειλικρίνεια, μας πέταξαν πολύ «λάσπη» από όλες τις μεριές, αλλά ήρθε ο καιρός ο καθένας να κάνει τον απολογισμό του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεκινάν οι περιπέτειες για όλους μας.»