Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Σήμερα η ψήφιση των 48 νέων προαπαιτούμενων. αναβρασμός στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία


Αναβρασμός και αμηχανία επικρατεί στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία καλείται να σηκώσει το βάρος και να ψηφίσει για μία ακόμη φορά επώδυνα μέτρα και παράλληλα προβληματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο εάν θα βγει από την δοκιμασία αλώβητη ή καταγράψει διαρροές. Με την διαδικασία του κατεπείγοντος άρχισε εχθές η συζήτηση στις Επιτροπές προκειμένου να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο με τα 48 προαπαιτούμενα μεταξύ των οποίων και ο συμβιβασμός για τα κόκκινα δάνεια.
Το «μπαλάκι» πλέον είναι στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι οποίοι θα πρέπει να υποστούν για μία ακόμη φορά την ταπεινωτική διαδικασία του κατεπείγοντος και ακολούθως να ψηφίσουν μία σειρά αντιλαϊκά μέτρα με κορυφαίο την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για μεγάλο ποσοστό δανειοληπτών.
Αμήχανοι όμως είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι στον λίγο χρόνο που του δόθηκε προσπαθούν να καταλάβουν τί θα ψηφίσουν, όχι μόνο για τα κόκκινα δάνεια αλλά και για τα υπόλοιπα, από την αύξηση του ΦΠΑ στο κρασί μέχρι τις ρυθμίσεις για τις δόσεις στην εφορία.