Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τα Αστυνομικά νέα της Περιφέρειας

Πλούσιο είναι για άλλη μια φορά το αστυνομικό δελτίο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Εξιχνιάσθηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 17-11-2015 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 30χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, ενώ προέκυψε η συμμετοχή και ενός ακόμη ατόμου, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.
Συγκεκριμένα, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον 79χρονο και προφασιζόμενοι ότι ο εγγονός του ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και κρατείται σε αστυνομική υπηρεσία, του ζήτησαν να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ για την αποφυλάκιση του.
Προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, ένας από αυτούς προσποιήθηκε τον εγγονό του 79χρονου, ο οποίος τον παρακάλεσε να καταβάλει τα χρήματα.
Ακολούθως, ο 30χρονος μετέβη στην οικία του ηλικιωμένου και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης ανά την επικράτεια, καθώς επίσης η τυχόν συμμετοχή άλλων συνεργών.

ΣΥΛΛΗΨΗ 44ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Συνελήφθη χθες (18-11-2015) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι όπως προέκυψε από τις έρευνες, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, το οποίο είναι καταχωρημένο από τις αρχές της Βουλγαρίας ως όχημα κλεμμένο, μετέβη στην περιοχή του Έβρου, προκειμένου να παραλάβει ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν δύο (2) δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος LEXOTANIL, τα οποία είχε εισάγει από τη Βουλγαρία.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
2 φαρμακευτικά δισκία
το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και 1 δολαρίου Η.Π.Α.
2 κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.


ΣΥΛΛΗΨΗ 17ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ
Συνελήφθη χθες (18-11-2015) το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 17χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή από οικία.
Στη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας περιλαμβάνεται ένας ακόμη 17χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι, όπως προέκυψε, την 17-11-2015, ενεργώντας από κοινού με έναν ακόμη 17χρονο, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε, διέρρηξαν οικία στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην δικαιούχο του.
Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Επισημαίνεται ότι ο δεύτερος 17χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και κλοπές, ενώ την 15-6-2015 διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν και έκτοτε αναζητείται.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.