Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Η ομιλία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην Ξάνθη


Με αρκετό κόσμο και παρουσία κάποιων πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος, όπως οι πρώην Βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης, Αλέξανδρος Κοντός και Ευρυπίδης Στυλιανίδης αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στην Ξάνθη, η ομιλία του υποψηφίου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.
Ο κ. Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του άσκησε σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση Τσίπρα, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις για τις οποίες όπως επεσήμανε «με τα μέτρα που λαμβάνουν συνεχώς θα κλείσουν και όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έμειναν όρθιες μέχρι τώρα, αυτή την περίοδο της κρίσης.»
«Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% όλων των προϊόντων αυτών που και η αγροτική οικονομία έχει ανάγκη είναι πρόταση της Κυβέρνησης. Η αύξηση ΦΠΑ στις παραμεθόριες περιοχές είναι πρόταση της Κυβέρνησης, η αύξηση ΦΠΑ 23% στην εστίαση είναι πρόταση της Κυβέρνησης. Το ότι τώρα τα σπίτια θα βγουν σε πλειστηριασμούς είναι πρόταση της Κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία δεν τα έχει ψηφήσει» υπογράμμισε επίσης ο ίδιος. 


Μάλιστα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των πλειστηριασμών. Θέμα το οποίο αυτό το διάστημα απασχολεί έντονα την Βουλή, τονίζοντας ότι «με το νέο αυτό νομοσχέδιο ανοίγει διάπλατα ο δρόμος των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Το προεκλογικό σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», μετατράπηκε σε «Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη!»
Αναφερόμενος στην επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί τόνισε ότι «η συγκεκριμένη εξέλιξη πλήττει την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών προϊόντων. Άρα ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Τα επώδυνα αυτά μέτρα, οι πλειστηριασμοί και οι φορολογικές επιβαρύνσεις, έχουν την υπογραφή Τσιπρα-Καμμένου. Δεν το παίζω ούτε μνημονιακός, ούτε αντιμνημονιακός.»
Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω και με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στο κόμμα της Νεας Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Μειμαράκης, δεν παρέλειψε να υπογραμμίζει ότι «το κόμμα είναι το ιερό και πρέπει να το προστατεύσουμε, να το προσέξουμε γιατί έτσι τελικά χάνουμε στο τέλος» εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή του, αναφορικά με την διαδικασία εκλογής του Προέδρου του κόμματος και τονίζοντας ότι «η εκλογή πρέπει να γίνεται από τα μέλη του κόμματος και όχι από τον…οποιοδήποτε. Δεν έχουν το δικαίωμα να αλλοιώνουν τις επιλογές των Νεοδημοκρατών άνθρωποι που στις Εθνικές Εκλογές δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία.»


Κλείνοντας την ομιλία του στην Ξάνθη, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους παραβρισκόμενους αλλά και όλους τους ψηφοφόρους του κόμματος να ψηφίσουν όποιον από τους τέσσερις επιθυμούν λέγοντας χαρακτηριστικά «ψηφίστε όποιον θέλετε, έτσι κι αλλιώς Νεοδημοκράτης θα είναι», ενώ παράλληλα έδωσε την υπόσχεση ότι ακόμη και σε περίπτωση που δεν εκλεχθεί ο ίδιος Πρόεδρος της Ν.Δ θα συνεχίσει να υπηρετεί το κόμμα.