Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πάνε και…έρχονται οι διακομιδές των ασθενών σε Νοσοκομεία όμορων νομών


Αρκετά φαίνεται να είναι τα περιστατικά, άλλα βαριά, άλλα πιο ελαφριά, που έχει να αντιμετωπίσει το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, παρά το γεγονός ότι το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σε πολλές περιπτώσεις δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες.
Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, οι διακομιδές των ασθενών, πάνε και....έρχονται σε όμορους νομούς και ιδιαίτερα σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα, όπως διαπίστωσε η εφημερίδα μας, η οποία και επικοινώνησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης Αθανάσιο Πάσχου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «το γεγονός αυτό είναι καθαρά τυχαίο και σε καμία περίπτωση δεν έγκειται στο ότι το νοσοκομείο της Ξάνθης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Ίσα ίσα που παρέχει αρχικά την πρώτη υγειονομική περίθαλψη του εκάστοτε ασθενούς και έπειτα κρίνει ανάλογα με την βαρύτητα του περιστατικού ή την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζεται, αν πρέπει να διακομισθεί σε Νοσοκομείο όμορου νομού, το οποίο διαθέτει συγκεκριμένη ειδική κλινική.»
«Οι διακομιδές είναι μια κλασική διαδικασία την οποία ακολουθούμε όπου χρειάζεται. Όταν για παράδειγμα το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης παραλαμβάνει ένα νευροχειρουργικό περιστατικό, παρέχεται η πρώτη φροντίδα από εμάς, αλλά σίγουρα θα πρέπει να πάει σε αντίστοιχο τμήμα, όπου θα του παραχθεί ειδικότερη φροντίδα» τονίζει ο κ. Πάσχου.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το λιγοστό σε σχέση με τις ανάγκες της Ξάνθης, Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε στο όριο και σε μερικές περιπτώσεις κάτω από αυτό. Οι Γιατροί και οι Νοσηλευτές που υπάρχουν, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Βέβαια ήδη είμαστε σε φάση αναμονής για έντεκα επικουρικούς γιατρούς, ενώ εντός δέκα ημερών θα αναλάβει καθήκοντα ένας νέος ψυχίατρος.»